Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

TV5: NRTP izdara spiedienu uz žurnālistiem

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) izdara spiedienu uz žurnālistiem un vārda brīvību, uzskata TV5. Ja administratīvā lieta netiks atcelta, tā tiks apstrīdēta tiesvedības kārtībā, paziņojis TV5 atklājā vēstulē.

Jau vēstījām, ka plašu rezonansi guvis žurnālista Andreja Mamikina raidījums, kurā tika runāts par vēsturi. Studijā bija vēsturnieks Igors Gusevs, bet skatītājiem tika uzdots jautājums ar trim atbilžu variantiem. Tika jautāts, kas bija Latvijas neatkarības iegūšana - varonīgu cīņu rezultāts, vēsturiska nejaušība vai liktenīga kļūda. Raidījumā formāts ir tiešraide, uz kuru tiek aicināts viens viesis un viņam jautājumus uzdod gan raidījuma vadītājs, gan televīzijas skatītāji.

"Formulējumi jau uz robežas starp to, ko drīkst un ko nedrīkst atļauties masu medijos," Latvijas Avīzei vērtēja NRTP priekšsēdis Ābrams Kleckins. Viņš vērsa uzmanību, ka neesot pieņemams arī tas, kā A. Mamikins atbildējis un norājis skatītājus, kuri atļāvušies izteikt citādu viedokli. "Nezinu, kā šajā gadījumā būs ar juridiskajiem formulējumiem, bet ētiskajā ziņā redzētais ir nepieņemami demokrātiskā sabiedrībā," Latvijas Avīzei pauda Ā.Kleckins. NRTP ir ierosinājusi administratīvu lietu un šonedēļ gaida žurnālista paskaidrojumus. Padome raidījumā saskata nacionālā goda un cieņas aizskārumu.

TV5 uzskata, ka Ā.Kleckins ir uzsācis “nepiedodami rupjā veidā" kritizēt TV5, jo oficiāla infomāciju no padomes telekanāls vēl nav saņēmis. “Kleckina kungs ir nosaucis mūsu darbu par „cūcību” un licis saprast, ka viņam nepatīk raidījuma „Bez cenzūras” vadītāja Andreja "Mamikina „tonis un intonācija”. Mēs uzskatām, ka tas ir spiediens uz žurnālistiem un to vārda brīvību, kas ir pretrunā Satversmes 100. pantā noteiktajam. NRTP ir uzņēmusies cenzora funkcijas un izdabā saviem politiskajiem piekritējiem, atņemot Latvijas iedzīvotājiem, bez reizēm par represijām, brīvi izteikt savu viedokli,” vēstulē kritizēta padome.

TV5 Ziņu dienests uzskata, ka NRTP apzināti nopeļ žurnālistus, tādējādi novēršot uzmanību no tām aktuālajām problēmām, kuras NRTP nav spējīga atrisināt savas nekompetences dēļ – Latvijas Televīzijas un Latvijas radio darbības noregulēšanu, kā arī digitālās televīzijas ieviešanu.

TV5 aicina Saeimas deputātus izvērtēt, vai ir saprātīga NRTP uzturēšana tās pašreizējā veidolā. TV5 uzskata, ka tā ir jālikvidē un komerciālie masu informācijas līdzekļi jānodod kompetentāku speciālistu pārziņā.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas