Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ukrainā iepriekš nolaupītais uzņēmējs nav vērsies Latvijas vēstniecībā pēc palīdzības

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā nolaupītais un tagad jau atbrīvotais uzņēmējs no Latvijas nav vērsies mūsu valsts vēstniecībā pēc palīdzības, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses un informācijas nodaļā.

Iepriekš laikraksts "Biznes&Baltija" vēstīja, ka uzņēmējs nolaupīts 30.aprīlī, un 2.maijā Ukrainas drošības dienesti panākuši viņa atbrīvošanu.

ĀM norāda, ka Latvijas vēstniecība ir sazinājusies ar Ukrainas tiesībsargājošajām institūcijām un atbilstoši savai kompetencei seko līdzi izmeklēšanas gaitai. Tāpat nepieciešamības gadījumā ĀM ir gatava sniegt visu nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

Kā ziņots, "Biznes&Baltija" iepriekš Ukrainas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Vladimirs Poļiščuks bija pavēstījis, ka 45 gadus vecais Latvijas pilsonis Andris kādam Krievijas pilsonim bijis parādā 250 000 ASV dolāru (135 500 latus), savukārt Ukrainā uzņēmējs ieradies, lai veiktu finanšu operācijas ar Kijevas uzņēmumiem.

Uzņēmējs kādā automazgātavā izrauts no automašīnas un iesēdināts nolaupītāju apvidus automašīnā. Uzņēmējs kā ķīlnieks turēts trīs diennaktis, un to laikā viņš piespiests parakstīt dokumentus jau par 1,25 miljonu ASV dolāru (677 500 latu) parādu.

Tāpat 1.maijā kādā no kredītiestādēm cietušais reģistrējis pilnvaru par sava dzīvokļa nodošanu valdījumā kādai citai personai.

Poļiščuks pieļauj iespēju, ka šī nav pirmā tāda veida "uzņēmējdarbības" epizode.

Par Latvijas uzņēmēja pazušanu informējis kāds viņa paziņa Kijevā.

Ukrainas tiesībsargājošās iestādes aizturējušas četrus noziedzniekus. Nolaupīšanas organizators bijis kāds 52 gadus vecs Krievijas pilsonis, savukārt izpildītāji - iepriekš sodīts Azerbaidžānas pilsonis, kā arī Čerņigovskas un Žitomiras apgabala iedzīvotājs. Tāpat aizturēts 26 gadus vecs kredītiestādes vadītājs, kura vadītajā uzņēmumā tika veikta nekustamā īpašuma pārreģistrācija.

"Nevaru apstiprināt, ka tie visi bijuši rūdīti bandīti - vienkārši tā notiek, ka Kijevā zog uzņēmējus," sacīja Poļiščuks.

Par faktu Ukrainā sākts kriminālprocess.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas