Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ulmanis esot aicinājis Šķēli "izstāstīt taisnību"

Bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis, kurš sestdien tika ievēlēts par apvienības "Par labu Latviju" priekšsēdētāju, intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" izteica cerību, ka Andra Šķēles un Aināra Šlesera darbību varētu izvērtēt tiesībsargājošajās iestādes."Ir attiecīgās institūcijas, kas ar tām lietām nodarbojušās jau gadiem.

Es gaidu no viņiem skaidru atbildi un, ja šīs institūcijas pateiks, ka tas vai cits cilvēks ir noziedzies pret likumu vai pret sabiedrību vai pret tautu vai kaut kādā citādā veidā, es noteikti to ņemšu vērā un mūsu ceļi šķirsies, bet tādu atbilžu nav," intervijā raidījumam teica eksprezidents.G.Ulmanis esot arī aicinājis A.Šķēli "izstāstīt taisnību", bet nav saņēmis piekrišanu. "Es esmu teicis Šķēlem – pasaki visu taisnību un pieliec tai lietai punktu, un viss! Viņš saka – bet ko es arī neteiktu – kamoliņš vijas tālāk atkal, vai ne? Nu tas ir bezgalīgs jautājums."Bijušais Valsts prezidents solījās nebūt A.Šķēles un A.Šlesera "manekens". "Nu, ko jūs domājat, ka es tur iešu pie viņiem un klausīšos muļķības vai arī ļaušos kaut kādai... Nu tas nekad nenotiks! Es piecelšos tad un publiski paziņošu savu viedokli! Nu nebūs tā! Un tās ir bijušas mūsu sarunu tēmas arī par to. Viens no pamatjautājumiem bija..., bet viņiem jau nevajag manekenu. Viņiem jau tomēr vajag, kas ļauj viņiem arī apliecināt savu darbošanās gribu."

"Šie cilvēki (A.Šķēle un A.Šlesers) ir gatavi laboties. Nu, tas varbūt skan naivi. Mēs bieži vien nevaram savu trīsgadīgo mazbērnu pāraudzināt, lai viņš labojas, bet viņi ir gatavi. Es ticu tam, ka viņi ir daudz ko no savām kļūdām mācījušies."

Tomēr vienlaikus viņš par A.Šleseru izteicās arī tā: "Piemēram, Ainārs Šlesers. Nu, kur ir vēl intensīvāks politiķis, kas grib reāli strādāt? Nu, pasakiet, ko Šlesers ir nozadzis?"

Jau ziņots, ka G.Ulmanis sestdien Tautas partijas (TP), LPP/LC un reģionālo partiju apvienības "Par labu Latviju" dibināšanas pasākumā tika ievēlēts par apvienības valdes priekšsēdētāju. Pirms publiski G.Ulmanis tika virzīts valdes priekšsēdētāja amatam, tika paziņots, ka politiskajai apvienībai vajadzīgs "politiski pieredzējis līderis, tāds cilvēks, kurš guvis sabiedrības atzinību, kurš ar savu līdzšinējo darbu, dzīvi, piemēru, ir parādījis, ka nesavtīgi spēj pildīt uzticētos pienākumus, mīl savu valsti, varētu teikt, ir īsts valstsvīrs".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas