Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Urbanoviča vietā Nacionālās drošības komisijā ievēl deputātu Elksniņu

Saeima šodien nolēma no Nacionālās drošības komisijas (NDK) atsaukt deputātu Jāni Urbanoviču (SC) un viņa vietā ievēlēja deputātu Andreju Elksniņu (SC). Elksniņš tika atsaukts no Saeimas Pieprasījumu komisijas, un šajā komisijā ievēlēja Urbanoviču.

Kā ziņots, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nolēmis "Saskaņas centra" (SC) frakcijas vadītājam Urbanovičam neizsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu, tādēļ viņš nevar pilnvērtīgi piedalīties komisijas darbā. Šī iemesla dēļ NDK priekšsēdētājs Valdis Zatlers (ZRP) lūdzis SC frakcijai atsaukt Urbanoviču no šīs komisijas un izvirzīt jaunu kandidātu.

Darbam NDK tiek deleģēts pa vienam deputātam no katras frakcijas. Bez Zatlera un Urbanoviča komisijā ievēlēti arī Raimonds Vējonis (ZZS), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) un Dzintars Zaķis (V).

Lai deputāts varētu piedalīties komisijas sēdēs, viņam jāsaņem no SAB augstākās kategorijas pielaide valsts noslēpumam. Kamēr šīs pielaides nav, deputāts komisijas sēdēs nedrīkst piedalīties.

NDK priekšsēdētājs pastāstīja, ka, neraugoties uz pielaides nepiešķiršanu Urbanovičam, līdz šim komisijā bijušas pielaides vismaz trijiem no pieciem deputātiem un izdevies nodrošināt kvorumu. Urbanovičs piedalījies tikai pirmajā komisijas sēdē, kurā tika ievēlēta komisijas vadība.

Kā ziņots, SAB ir pieņēmis lēmumu par atteikumu Urbanovičam izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu. Savukārt Urbanovičs nolēmis pārsūdzēt SAB lēmumu ģenerālprokuroram.

Kā ziņots, līdzīgi kā iepriekšējā, arī šajā Saeimā Urbanovičs vēlējās turpināt darbu parlamenta Nacionālās drošības komisijā. Šajā komisijā izskata sevišķi svarīgus jautājumus, kas saistīti ar valsts drošību, tādēļ tās locekļiem nepieciešama augstākā pielaide valsts noslēpumam. Deputātam tāda iepriekšējā Saeimā bija, taču 11.Saeimā tā bija jāprasa no jauna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas