Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Urbanovičs: Likumu pārkāpis neesmu

“Varu tikai pateikt, ka nevienā brīdī likums nav pārkāpts,” portālam Diena.lv atzina SC līderis Jānis Urbanovičs komentējot portālā pietiek.com publicēto informāciju par, iespējams, negodīgajiem deputāta darījumiem.“Tie ir tādi viņu pieļāvumi. Es visu esmu ļoti sīki izklāstījis, pārkāpumu tur nav. Vairāk nekas man nav sakāms,” piektdien teic Urbanovičs.

“Ja uzskata, ka var rakstīt tādu informāciju, tad lai tā dara. Es dozētu informāciju nekomentēšu,” saka deputāts, vaicāts, kā vērtējams portāla pieņēmums par Robertu Bindi kā patieso labuma guvēju no veiktajiem darījumiem.

Laikā no 2001. līdz 2005.gadam Urbanovičs slēdzis vairākus darījumus ar uzņēmumu SIA “Reviteko”, ziņo portāls pietiek.com. 2001.gadā Urbanovičs savus īpašumus pārdeva “Reviteko”, taču faktiski daļēji tie tika nodoti viņa paša rokās. Lursoft datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka kopš 2001.gada sākotnēji 95%, vēlāk 90%, pašlaik jau visi 100% “Reviteko” kapitāldaļu pieder  SIA “Reference Vitalis”. Šī uzņēmuma līdzīpašnieks laikā, kad notika pirmie zemes pārdošanas darījumi ar uzņēmumu “Reviteko”, bijis pats Urbanovičs.

Politiķis faktiski daļēji pārdevis zemesgabalus sev un iespējams, pēc dažiem gadiem nopircis arī pats no sevis , jo kopš 2002. gada septembra SIA “Reference Vitalis” īpašnieki ir paslēpušies ārzonā – kompānijas vienīgais īpašnieks ir nezināmām personām piederošs ofšors Intex L.L.C. Urbanoviča amatpersonas deklarācijās līdzdalība ārzonas kompānijā “Intex” nav norādīta.

Uzņēmumu reģistrā pieejamie dokumenti rada priekšstatu, ka aiz ofšora Intex L.L.C., kuram caur citiem uzņēmumiem Urbanovičs no sākuma pārdevis, bet vēlāk par daudzkārt lielāku naudu atpircis sev piederošos zemes un nekustamos īpašumus Latgalē, kā patiesais labuma guvējs varētu būt slēpies nevis pats politiķis vai viņa ģimenes locekļi, bet viņa kādreizējais darījumu partneris Roberts Binde, secina portāls pietiek.com. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas