Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Urbanovičs plāno vērsties Eiropas institūcijās par SC vēlētāju ignorēšanu

Saskaņas centra (SC) frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs trešdien plānoto sarunu ar premjera kandidātu Valdi Dombrovski (JL) vērtē kā pieklājības tikšanos, jo valdības veidotājs jau esot pateicis, ka neaicinās SC valdībā. Lai iesaistītos valdībā, mums liek atteikties no saviem principiem, viņš norādīja Dienai.

«Tas nozīmē, ka manu vēlētāju intereses nevar būt aizstāvētas, ka mani vēlētāji ir sliktāki par Grīnblata, vai Daudzes vēlētājiem. Tas man nav pieņemams, un es braukšu uz Eiropu aizstāvēt savu vēlētāju intereses,»  sacīja J.Urbanovičs. Viņš vēl nevarēja pateikt konkrēti, kurās Eiropas institūcijās un ar kādu vēstījumu vērsīsie.

Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas līderis Augusts Brigmanis otrdien intervijā Latvijas Avīzē saka: «Latvijā partijām ir visas iespējas izveidot valdību plašu un skaistu, bet — kā tās spēles tiks spēlētas. Mums nepatiktu spekulācijas vilkt vai nevilkt iekšā Saskaņas centru, kas notiek pa aizkulisēm.»

J.Urbanovičs nevarēja raksturot aizkulišu sarunas, bet uzsvēra, ka viņš netiekot uztverts kā nopietns sarunu partneris valdības veidošanā, kas viņam nav pieņemami, jo tas norādot uz attieksmi pret viņa vēlētājiem. SC izvirzīja J.Urbanoviču arī premjera amatam, bet Valsts prezidents Valdis Zatlers viņu uz Rīgas pili neuzaicināja atšķirībā no Jaunā laika un Tautas partijas kandidātiem. V.Zatlers skaidroja, ka J.Urbanovičam esot bijušas tikai viņa paša partijas balsis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas