Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Urbanovičs: Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas Saskaņai nebūtu briesmas, bet gan iespēja

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas Saskaņai nebūtu briesmas, bet gan pozitīva iespēja, uzskata partijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Partijas valde pirmdien apsprieda situāciju Rīgas domē. "Mēs konstatējām, ka ambīcijas sit augstu vilni, gadiem milzušas nesaticības, neuzticības sēklas sadīgušas, kopš pabīdījusies Nila Ušakova ēna," aģentūrai LETA sacīja Urbanovičs.

Viņš uzskata, ka no partijas izslēgtie Rīgas domes deputāti - Vadims Baraņņiks, Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs - paši sevi nostādīja tādā kā īpašā stāvoklī. Pašlaik var novērot neadekvāta pašnovērtējuma eksplozijas, piebilda Urbanovičs.

Politiķis gan uzskata, ka šī situācijai nāks par labu partijai, jo jebkura skaidrība esot labāka par neskaidrību.

Tāpat Saskaņas valdes sēdē apspriesta iespējamā politiskā spēka rīcība, taču publiski Urbanovičs to komentēt nevēlējas.

Šī nav pirmā grūtā situācija, un Saskaņa tiks galā arī šoreiz, uzsvēra Urbanovičs. Viņš uzskata, ka līdzšinējā koalīcija Rīgas domē arī turpmāk spēs nodrošināt vairākumu.

Savukārt ārkārtas vēlēšanas būtu pārāk liela dāvana Saskaņai, lai par to sapņotu, teica politiķis. Saskaņa šādu scenāriju nevērtējot kā briesmas, bet gan kā pozitīvu iespēju.

TV3 ziņas un LNT ziņas vēstīja, ka ārkārtas vēlēšanu rīkošanas gadījumā Saskaņa apsvērtu iespēju kā sava saraksta līderi atkal virzīt ilggadējo galvaspilsētas mēru Ušakovu, kurš gan tagad ievēlēts Eiropas Parlamentā.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra Daiņa Turlā ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas Saskaņa Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Šie politiķi paziņojuši par jaunas frakcijas izveidošanu, ko nosaukuši par Neatkarīgo deputātu frakciju. Domnieki norādījuši, ka šī frakcijas gatava sadarboties ar visiem domē ievēlētajiem deputātiem.

pievienota 8. rindkopa

Top komentāri

Ievēlēti no Saskaņas
I
Tos nodevējus ievēlēja tāpēc, ka viņi bija Ušakova vadītajā Saskaņas sarakstā. Citādi viņi nebūtu nekas. Tagad taisa rebes, lai tiktu pie labākiem amatiem. Ar sūdainu mietu tādus vajag patriekt, nevis sadarboties!
ar nodevējiem nerunā
a
viņus sliktākajā gadījumā patriec, labākajā - ...
Neslāvs
N
Tavs pretvalstiskais kremļa veidojums, kropli, tiek iznicināts ! Taisies uz Maskavu, Ivan Urbanovič !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas