Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Urbanovičs: Šķēles un Šlesera tandēms nenoteiks nākamās valdības sastāvu

Šajās vēlēšanās liela nozīme būs ne tikai ievēlētajām partijām, bet arī ievēlētajām personām – kuriem vēlētāji pievilks plusiņus un kurus svītros. Lielākās problēmas būšot Vienotībai, Par labu Latviju! (PLL) un TB/LNNK, otrdien Latvijas Avīzei prognozē Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs.

J.Urbanovičs neredz arī iespēju, ka PLL līderu Andra Šķēles un Aināra Šlesera tandēms varētu būt tas, kas noteiks nākamās valdības sastāvu. SC par nākamo valdību neesot nekādas vienošanās «ne ar Šleseru, ne ar kādu citu un nevar būt», saka J.Urbanovičs.

Vaicāts par medijos izskanējušajiem viedokļiem, ka esot jau slēgtas aizmugurikas vienošanās ar SC par pēcvēlēšanu valdības sastāvu, J.Urbanovičs avīzei atbild: «Acīmredzot tā ir vēlme ietekmēt SC vēlētājus – lūk, nav jēgas balsot par Urbanoviču, jo viņš tāpat nebūs pie varas, tad jau labāk uzreiz balsot par PLL. Tas ir loģiski, zinot paņēmienus, kādus piekopj atsevišķi šīs apvienības cilvēki. Es varu tikai vēlreiz uzsvērt, ka nekādas separātiskas vienošanās nav un es esmu godīgs savu vēlētāju priekšā.»

J.Urbanovičs pēc vēlēšanām saredz ļoti plašu koalīciju zem Latvijas uzdevumu karoga. «Šī koalīcija un valdība varētu nostrādāt nākamos četrus gadus, lai varētu darbus plānot ne pa mēnešiem un dienām, bet garākam ciklam.»

Viņš intervijā joprojām uzsver, ka SC ir par to, ka valdībā par ministriem ir jāizvēlas nozares autoritātes. «Lai pie valsts naudas tuvumā nebūtu ar partiju kasēm saistīti cilvēki – mēs labi zinām, kuri tie ir. Tad cilvēkiem beidzot rastos sajūta, ka pie varas nav tikai personīgo rebju kārtotāji, kuri vēlas nozagt viņu darba augļus,» saka J.Urbanovičs.

Viņaprāt, Latvijas krīzes aprises iezīmēsies ar nākamā budžeta pieņemšanu. «Neatkarīgi no tā, kāda valdība būs, tai vismaz pusgadu vajadzēs strādāt šā budžeta ietvaros. Tas skaidri parādīs, ka krīze nekur nav aizgājusi, ka eksporta pieaugums vairāk ir aritmētisku manipulāciju rezultāts, ka iedzīvotāju emigrācija no valsts attīstās,» saka SC līderis. Un turpina: «Diemžēl vēlēšanu dēļ mēs būsim zaudējuši gadu, ko citas valstis un valdības būs izmantojušas racionālāk.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas