Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ušakovs būs vienīgais SC un GKR Rīgas mēra kandidāts

Veidojot Saskaņa centra (SC) un Gods kalpot Rīgai (GKR) kopīgo vēlēšanu sarakstu, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) rosināja līdzšinējo domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC) arī nākamajās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā virzīt kā mēra amata kandidātu.

37 Rīgas domes koalīciju veidojošie GKR un SC deputāti otrdien vienojās 2013.gada pašvaldību vēlēšanās veidot kopīgu sarakstu.

Ameriks otrdien žurnālistiem sacīja, ka par vietu skaitu un sadalījumu sarakstā vēl diskusijas neesot notikušas, turklāt tas lielā mērā atkarīgs no likumdošanas izmaiņām. Ja tiks nolemts samazināt deputātu skaitu pašvaldībā, deputātu amata kandidātu sarakstu nāksies saīsināt.

Šomēnes tiks izstrādāts SC un GKR sadarbības plāns, kuru iecerēts akceptēt abu partiju kongresos, kas notiks 20.oktobrī. "Jau novembrī turpināsim strādāt atbilstoši parakstītajam līgumam kā bloks, vienota komanda, kas piedalīsies vēlēšanās," sacīja Ušakovs.

Rīgas domē koalīciju ar pārliecinošu vairākumu patlaban veido 24 domnieki no Ušakova vadītā SC un 12 nu jau likvidētās partijas LPP/LC deputāti, kas tagad domē pārstāv vicemēra Andra Amerika jaundibināto reģionālo partiju GKR, kā arī GKR frakcijas 13.deputāte Antra Sakne, kas GKR pievienojusies no Demokrātisko patriotu frakcijas. Koalīciju parasti atbalsta arī divi SC pametušie deputāti.

14 Vienotības deputāti un septiņi Demokrātiskie patrioti Rīgas domē darbojas opozīcijā. Demokrātisko patriotu frakcija domē izveidojās no vairākiem Pilsoniskās savienības deputātiem, kas neatbalstīja partijas pievienošanos Vienotībai.
Ušakovs un Ameriks iepriekš vairākkārt paziņojuši, ka plāno Rīgas domes vēlēšanās piedalīties ar vienotu sarakstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas