Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ušakovs EP balsojumā nedod pamatu bažām par simpatizēšanu Kremlim

Saskaņas balsojumi Latvijas Saeimā vairākkārt bijuši vērtēti kā Krievijai draudzīgi, tikmēr Eiroparlamentā (EP) Saskaņas priekšsēdētājs un EP deputāts Nils Ušakovs balso tā, lai nedotu pamatu bažām par simpatizēšanu Kremlim, svētdien vēstīja raidījums LNT Ziņu Top 10.

Līdz šim no Latvijas ievēlētie astoņi eiroparlamentārieši savstarpēji ir sadarbojušies minimāli. Tāpēc EP deputāte Sandra Kalniete (JV) rosinājusi Latvijas deputātu kopīgo tikšanos, lai pārrunātu mūsu valstij svarīgos jautājums – Eiropas Savienības daudzgadu budžetu, Mobilitātes pakotni un citus. Kalniete uz tikšanos aicinājusi visus Latvijas deputātus, izņemot Tatjanu Ždanoku (LKS). Pēc Kalnietes domām, Ždanoka strādā "trešās valsts interesēs", tāpēc viņas līdzdarbošanās nedotu "neko pozitīvu".

Tikmēr no Saskaņas saraksta ievēlētie deputāti uz tikšanos ir aicināti. Kalniete arī uzslavē Ušakovu par to, ka viņš atbalstījis EP rezolūciju, kurā pausts nosodījums Molotova-Ribentropa paktam. 

Šajā EP deklarācijā nosodītas arī Krievijas mūsdienu darbības. "Eiropas Parlaments pauž nopietnas bažas par Krievijas pašreizējās vadības centieniem izkropļot vēsturiskos faktus un mazināt padomju totalitārā režīma noziegumu smagumu, (..) tie ir bīstami elementi pret demokrātisko Eiropu vērstā informācijas karā," – tā uzsvērts EP rezolūcijā.

Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), kura piedalījās rezolūcijas tapšanā, norāda: "Man ir ļoti liels prieks, ka no rezolūcijas netika svītrots punkts par nepieciešamību līdz ar nacisma noziegumiem nosodīt arī staļinisma noziegumus." Pret šo rezolūciju no Latvijas deputātiem balsoja tikai Ždanoka. "Absolūtais ļaunums ir tikai viens, un tas ir nacisms," – tā savu balsojumu skaidro Ždanoka, kura atzīst, ka brīnījusies par Ušakova atbalstu rezolūcijai.

Šonedēļ Ušakovs atbalstīja citu rezolūciju, kurā EP izsaka bažas par "ārkārtīgi bīstamo Krievijas propagandu", kas esot galvenais dezinformācijas avots Eiropā. "Par" šo rezolūciju balsoja visi Latvijas eiroparlamentārieši, izņemot Ždanoku, norāda LNT Ziņu Top 10.

Ušakovs Eiroparlamentā strādā arī Ārlietu komitejā, un darbojas delegācijās attiecībām ar Amerikas Savienotajām Valstīm un Austrumu partnerības valstīm. Deputāts uzsver, ka savu individuālo politiku neveidos. Viņa pozīcija būšot saskaņā ar deputāta pārstāvētās Eiropas Sociālistu un demokrātu grupu frakcijas nostāju, kā arī Latvijas oficiālo ārpolitisko kursu.

"Mēs esam visi no Latvijas, kas nozīmē, ka mums varbūt var būt niansēs atšķirības par kaut kādām lietām, bet pozīcijai ir jābūt vienotai. (..) Strādājot pie budžeta, mēs to darām sasaistē ar amatpersonām no Latvijas, un arī par ārlietām – mums būs politika, kas pirmām kārtām Eiroparlamentā ir pakārtota sociāldemokrātu frakcijas interesēm, bet vienlaikus visu to, ko es daru sociāldemokrātu frakcijā, es vērtēju [kontekstā ar to] kā tas skar Latvijas intereses," LNT raidījumam uzsvēra Ušakovs.

Top komentāri

Bīns
B
Neticu nevienam Ņila vārdam vai darbam joprojām.
valodas referendums
v
ušaki var balsot briselē kā grib, kaut vai ar kājām, bet nav iespējams aizmirst, ka ušaki ir aicinājuši balsot par krievu valodu
Vecsčekists
V
Pieauguši cilvēki.. izdara secinājumus kā bērni... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas