Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ušakovs: ja pārdēvē Dudajeva ielu, nosaukumam jābūt neitrālam

Džohara Dudajeva iela ieguvusi skandalozitātes piegaršu, tāpēc to vajadzētu pārdēvēt nevis kāda populāra cilvēka vārdā, bet gan dot ielai neitrālu nosaukumu, šādu viedokli Latvijas Avīzē pauž Rīgas mērs Nils Ušakovs.

“Te man būtu tīri personiska atbilde, ka es būtu kategoriski "pret", ja Džohara Dudajeva vārdu uz ielas nosaukuma plāksnītēm nomainītu ar kādu citu slavenu, piemēram, Artmanes vārdu. To negribētos, jo tagad šai ielai ir zināma skandalozitātes piegarša. Ja liekam citu, tad pilnīgi neitrālu – Ābeļu vai Liepu ielu, vai tamlīdzīgi. Mums ir cilvēki, to pašu Viju Artmani ieskaitot, kas tik daudz darījuši, ka viņu vārdā būtu vērts saukt laukumus un ielas, bet ne šo,” uzskata N.Ušakovs.

Jau ziņots, ka ielas nosaukuma nomaiņa atkal aktualizēta. Parakstus vāc abas interešu puses – tie, kas vēlas nomainīt Čečenijas prezidenta un čečenu komandiera vārdā nosaukto ielu un tie, kas nevēlas to pieļaut. Šobrīd ir vairāki ierosinājumu, kā pārdēvēt Dž.Dudajeva gatvi - iesniegumos piedāvāts Dudajeva gatvi pārdēvēt par Ahmata Kadirova gatvi, Gustava Celmiņa gatvi, Kosmonautikas gatvi (šīs gatves nosaukums pirms 1996.gada), Mihaila Tāla gatvi, kā arī Patriotu ielu.

N.Ušakovs norāda, ka dome savāks viedokļus “kā no osipoviešiem, tā līdz Visu Latvijai un arī mērenākos pa vidu”. Aptaujas liecinot, ka pārdēvēšanu vēlas apmēram 50% krievvalodīgo rīdzinieku un aptuveni 20% latviešu, zināms skaits ir pret, bet lielākajai daļai tas esot vienalga.

N.Ušakovs uzskata, ka ielas nosaukums notiek politisku mērķu vārdā.

“Es jau teicu – politisku interešu vārdā, jo tas ļauj dažiem spēkiem pievērst sev uzmanību pirms vēlēšanām. Atkal varēs vairāk runāt nevis par ekonomiku un sociālām lietām, bet visu sašaurinās līdz vienam ielas nosaukumam.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas