Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ušakovs: Mūsu vēlētāji nav sliktāki

Saskaņas centrs (SC) sarunas par līdzdalību nākamajā valdībā ir gatavs turpināt tikai tad, ja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) atteiksies no visiem nosacījumiem, paziņoja Rīgas mērs, viens no SC līderiem Nils Ušakovs.

N. Ušakovs norāda, ka runa nav par nosacījumu saturu, bet par nosacījumu izvirzīšanu kā faktu. "Sākumā Dombrovska kungs izplatīja aicinājumu, bet nākamajā dienā jau paziņoja, ka ir vēl virkne nosacījumu, kas SC ir jāizpilda pirms sarunu sākšanas. Mums tas nav pieņemami. Neuzskatām, ka mūsu vēlētāji ir sliktāki par jebkuras citas partijas vēlētājiem, lai viņiem būtu jākārto eksāmeni," uzsver N. Ušakovs.

N. Ušakovs uz jautājumu par Latvijas okupāciju kā neapstrīdamu faktu atbild visai izvairīgi. "Ne latviski, ne krieviski runājošajiem SC vēlētājiem ar vēsturiskajiem notikumiem nav nekāda sakara. Tāpēc šis brīdis nav īstais, lai par to runātu," norāda Rīgas mērs, "Ja mēs runājam par Staļina režīma noziegumiem, par izsūtītām ģimenēm, nav šaubu - politiķu darbs ir darīt tā, lai visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no etniskās piederības vienādi uztvertu to, kas ir noticis 1940. gadā. Bet novērst uzmanību no ļoti sāpīgām ekonomiskām un sociālām reformām ar šādiem vēsturiski sāpīgiem jautājumiem nav pareizi."

Viņš arī skaidro, ka SC neesot problēmu ar grūtiem lēmumiem, kā piemēru, minot, kad 2009.gadā Rīgai bija jāmazina budžets. "Bija jāpieņem nepopulāri lēmumi, piemēram, par skolu optimizāciju, bijām spiesti aizvērt deviņas krievu skolas," stāsta SC līderis.

SC Vienotības piedāvājumu esot uztvēruši kā pazemojumu. "Forma, kā tika izteikts piedāvājums, neliecina par cieņu pret mūsu vēlētāju," akcentē N. Ušakovs.

Nila Ušakova viedokli par sabiedriskā transporta biļešu cenām, Rīgas centrāltirgu lasiet Madaras Fridrihsones intervijā sestdienas Dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas