Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Uz slimnīcu būs jādodas ar biezāku maciņu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Produkts
P
Kas vājāki- izmirsim un problēma atkritīs pati par sevi...:)))
tukšpauris ditai
t
bet Supe jau par sunīša nošaušanu kliedz nedēlu,par cilvēku vienu vakaru,untā jau pie mums ir ,ka lopiem labturiba cilvēkam mazturība
tukšpauris
t
haha.....vēl jau par maz pacēla ,vēl jau kāda daļa pusēduši pēc slimnīcas pavilks.kam tie slimie un veči vajadzīgi,vajaga celt tā ,lai viņus visus var izsprādzināt,a ta tērē tikai valsts naudu.
KONDRATS
K
Āŗstēties nav naudas, bērēm arī'!!! Pazudīšu bez vests !!!!!
Ieva
I
Es vienu pētījumu tulkoju, kur mūsu valdībai tiek ieteikts, lai stimulētu invalīdu vēlmi ārstēties, viņiem ir jāpiedāvā iespēja to darīt uz kredīta. Tiesa pētītāja nepaskaidroja, kā lai to kredītu apmaksā, ja pat dzīvošanai nepietiek....
????
?
Vai drīkstēs ārsteties uz līzinga?
Ieva
I
Teorētiski, protams, ministram taisnība, jo, ja tā vietā lai marinētu nedēļu divas, cilvēku izlaidīs pēc pāris dienām, tad tā naudiņa var pat sanākt mazķa, taču: 1) Nesaprotu, kāpēc operatīvu ārstēšanu nevarēja apvienot ar jau tā ne mazajiem maksājumiem? 2) Slimības un traumas ir ļoti dažādas: piemēram, nebūt ne visi autoavāriju upuri iegūst traumas Godmaņa stilā, tas ir nepiesprādzējoties, un alkonautiem arī līdzmaksājumus ieviesa..... 3) Pacienti arī ir ļoti dažādi: piemēram jaunu un relatīvi veselu cilvēku var izmest no slimnīcas ātri, bet vecīti vai, piemēram, hronisku slimnieku, kam no pastāvīgās zāļu lietošanas i akniņas streiko i spiediens lēkā (kas nu kuram)..... 4) Ar to operatīvo ārstēšanu ir zināmās problēmas, jo pat plānveida operācija var nojukt, ja ķirurgam trāpās tāds riktīgi ielaists slimnieks ar kuru jāņemas krietni ilgāk, kā ar parasto, bet par terapeitiskajiem vispār nav ko runāt. Pati, piemēram, redzēju, kā dakterīši ņēmās, lai veiktu MRI izmeklējumu pārdozējušam narkomānam, kas ratiņkrēslā sēdēdams mierīgi siekalojās, bet kā šo ielaida kamerā.....Beigās salūza inžektors un visi ambulatorie varēja doties mājas, bet stacionārajiem izmeklējums tika atlikts..... 5) Vēl viena problēma ir izmeklējumi ko tādi, jo, ja dakterītis nav drošs, ka slimnieks ambulatorajā rindā savu kārtu sagaidīs, tad vienīgais variants ir šo slimnieku ar kādu vairāk vai mazāk sagudrotu iemeslu ielikt slimnīcā, kur to gaidīs.....Tiesa tagad var sanākt, ka izmeklējumus iespējams būs lētāk apmaksāt pašiem, bet parasti jau cer uz to labāko, ka fiksi izmeklēsies un varēs tīties.....
me
m
Apsveicam ministru kungus! Būs tiešām panākuši to, ka Latvija būs tikai tukša vieta - vecajie, nespējīgie izmirs, jaunie - aizbrauks no šejienes. Arī es.
Dita
D
ĀRPRĀTS!Trūkst vārdu.Cilvēkiem jau tāpat grūti dzīvot un,še tev,medicīna fantastiskās summās!Laikam jau tā ir Valsts politika,tikt vaļā no vārgajiem un slimajiem.Nu tad liels paldies veselības ministrijai un Eglītim personīgi!Nevajag ne kara,ne krievu(kuri mūžīgi tiek piesaukti),savu tautu iznīcinās paši bāleliņi ar smaidu uz lūpām.Visiem fantastiskas algas,dienesta mašīnas par nenormālām summām,bet nepietiek ne bērniem,ne pensionāriem,ne vienkāršajiem cilvēkiem.Normālās Valstīs pret dzīvniekiem izturas labāk,nekā pie mums pret savu tautu.Genocīds,vairāk nekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ PACIENTI:

Laimonis (42) no Madonas rajona pēdējos divus gadus traktoru nomainījis pret kruķiem. 11.marts viņam būs liela diena — paredzēta kreisās gūžas locītavas operācija, kas dod cerības, ka viņš atkal varēs strādāt un pelnīt savai piecu bērnu ģimenei. "Cik esmu dzirdējis par tiem, kuriem ir operēts, viņi gaisā gandrīz lec," smaida Laimonis. Vienīgā bēda — nav atrasta nauda, lai apmaksātu uzturēšanos slimnīcā pēc operācijas — divas nedēļas viņam izmaksās 84 latus. Laimonis, kurš saņem vien invaliditātes pensiju 88 latus, rāda dokumentu, kas apliecina trūcīgās personas statusu: "Ar šitādu lapu man agrāk bija slimnīca bez maksas." Martā par uzturēšanos slimnīcā trūcīgajām personām būs jāmaksā puse no līdzmaksājuma — seši lati par dienu.

Marina Korņeva (40) strādā gaterī Krāslavā. Viņa priecājas, ka mediķu palīdzība bieži nav jāmeklē, ģimenes ārstu viņa apmeklē pāris reižu gadā. Līdz ar to maksājusi vien apmēram latu gadā, no marta būtu jāmaksā divi lati, ja tikpat bieži apmeklētu ģimenes ārstu. "Es, paldies Dievam, tik bieži neslimoju, tāpēc pacienta iemaksas palielināšanās pie ģimenes ārsta mani tik ļoti nesatrauc," viņa saka un piebilst — lats nav tik liela summa. Kalniešu pagastā sava ģimenes ārsta nav, tikai feldšeru punkts, uz kuru divreiz mēnesī brauc ārste no Krāslavas. Marina ir vairāk noraizējusies par to, ja nu pēkšņi nākas ārstēties slimnīcā vai nepieciešama operācija — viņai būtu jāmēģina tad ņemt kredītu, jo samaksāt 12 latu par dienu un vēl 30 latu par operāciju neesot reāli.

Šāgada sākumā Valda (48) dzīve sagriezās kājām gaisā — viņš uzzināja, ka sirgst ar ļaundabīgo audzēju. Tagad viņš jau trešo nedēļu uzturas staru un ķīmijterapijas nodaļā. "Cīnos ar metastāzi, kas traucē galvas asinsritei," saka Valdis. Ārstēšanās varētu ilgt vēl apmēram divas nedēļas, aptuveni pēc mēneša gaidāma ķīmijterapija, turpināsies izmeklējumi. Ja šobrīd par uzturēšanos slimnīcā viņam jāmaksā lats par dienu, tad no 1.marta tie jau būs pieci lati. Arī izmeklējumi, ko veic, kamēr ārstējas stacionārā, onkoloģiskajiem pacientiem vairs nebūs bez maksas, cenrādī tie norādīti robežās no 10 līdz 30 latiem. "Nu neesmu es tagad pavisam bez naudas, man laimējies, ka nav parādu. Bet es tiešām nesaprotu, kāpēc valsts nevar apmaksāt vēža ārstēšanu?" viņš jautā.

Pensionārei Poļinai no Daugavpils, kura sirgst ar sirds un asinsvadu slimību, ir paveicies — viņa šodien atstās slimnīcu. Līdz ar to ārstējusies par vecajām cenām — operācija bija bez maksas, par divām slimnīcā pavadītām dienām jāmaksā vien 10 latu. Ja operācija būtu nākamnedēļ, cenas būtu pavisam citas — Ls 30 par operāciju, savukārt par abām dienām — Ls 24. Ja līdz šim Poļina līdzmaksājumā par valsts kompensējamām zālēm maksāja Ls 28, tad no 1.marta šī summa būs vismaz par 10 latiem lielāka. "Kopš man bija infarkts, es zāles lietoju jau divus gadus. Manuprāt, jau tagad par zālēm es maksāju ļoti lielu summu," viņa saka un piebilst — pensija ir 153 latus liela.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas