Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Uzbrūk puisim ar cepuri "Rossija"; eksperti: situācija nav ideāla, bet arī nesaasinās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vidvuts
V
Žoržs: «palasot redzams, ka starp komentētājiem tiešām visādu fašistēnu netrūkst, kas pat gribētu diktēt to, kā Rīgā pareizi jāģērbjas. kur tādi stulbeņi rodas..» Par cepuriti taisniba gan, bet nu ir pilnigi nenormāli mēnēšiem ilgi staigāt lentītēs katram šmurgulim. Tas tik virs mēra jau un gadiem ilgi krajās. Dažus gadus atpakaļ biju liecinieks vienai nejaukai epizodei. Ieeju diennakts veikala uz Brības ielas un dzirdu kā kasiere bļauj "Latvieši sasistuši krievu". Pēc ta uzināju ka šis atbraucis no Maskavas kaut kādā sakarā ar futbolu ja nemaldos u šo ir smagi piekāvuši. Nu tam mugurā bija maika ar uzrakstu Krievija un karogs. Prasu kurš tad tev īsti uzbruka. Šis man arī atbild - čigāni! Jūs varat iedomāties? Krievu sasit ČIGĀNI!!! Un sakiet par ko? Gluži vienkārši: tikai par to ka krievi sit čigānu bērnus Latvijā. Vai atceraties tos krievus kurus notiesājā? Toreiz tak ar PIECI GABALI kas bruka tūristiem un čigāniem. Kāmēr viņus visus nenoķēra tikmēr arī tādā pašā garā pīli ka tie bija latvieši, bet pēc tam uzreiz visi apklusa! Un viņi negāja taisīt piketus par čigānu meitēnu kā tagad. Bet kā izredzētais krievs tā tūlīt skandāls. Es neticu nevienam viņu vārdam.
14/88
1
Ну и нечего ходить с такой шапкой..должно ведь человеку понятно что такая шляпа - это явная провокация..да и как-то это не патриотично..При возможности сделал-бы такому человеку замечание. Просто кто-то этим явно не ограничился=)))
smieklināk
s
cepuri ar Krievijas simboliku nēsāja tikai tādēļ, ka tā bija silta un jauka.. zini mammiņ beidz muldēt
latvietis
l
nav ko nesat Latvija tadas leitas ar uzrakstiem rossija un vel karoguis kart masinas krievijas,pashoi vainigi!ej sava krievija staiga ar tadam cepritem un maicinjam un karogiem! Latviju latviešiem!
Miks
M
Es jau iedomājos kā to pasniegs Krievijas medijos. Pastāstīs, ka Latvijā piekāva puisi par to, ka viņam bija "Rossija" cepurīte, tad uzreiz pāries pie sižetiem par 16. martu Rīgā. Nobeigumā parādīs dokumentālus kadrus no 2. pasaules kara koncentrācijas nometnēm, vāciešu vai savējām, tam nav nozīmes, bet pasniegs to kā fašisma atdzimšanu Latvijā. Gaidu ar nepacietību 16. martu, jo varēs paņirgt par urlām. Es tās visas provokācijas vairs neuztveru nopietni :D
jaa
j
Situacija saasinas,jo tagad krievi uzbruk latviesiem konkreti manam delam,jo esot pagalma vienigais latvietis...Kas vel bus pec 16.marta-ar visam krievu aktivitatem,naida kurinasanas,uzbasanos ar savam lentitem...
Lenijs
L
Pēc čeloveka ieteikuma, uzrakstīju YouTube "latvian neo nazi". Vienīgais video, ko atrada, bija par to dauni Jordanu, kurš uzstājās pret žīdiem (par ko viņu notiesāja un pareizi ir). Vēl bija 17 sekunžu garš video "Latvian neo-nazis attack the city center and violate the law", kurā cilvēki mierīgi iet pa ielu ar Latvijas karogiem, bet tikpat labi tas varēja būt 18. novembra gājiens, piemēram. Nu kur tur ir neonacisms pasaki, lūdzu! Bet pēc tam uzrakstīju "russian neo-nazi"... ai, ai, ai, kādas lietas tur tikai neredzēju.
chifle
c
LATVIJAS ''patriot komuņagu aizstāvi''Es brīnos redzi par ko.Sātana radījums stalins ko tagad jūs glorificējat gandrīz Dieva kārtā ar lielāko degsmi nicināja KRIEVU INTELIĢENCI .KĀ VAR SAVAS TAUTAS SLEPKAVU lipināt KRIEVIJĀ uz katra st ura.Mēs taču hitleru demonstrācijās nelipinam.NE PAR VELTI IR TEICIENS;SERP I MOLOT SMERT I GOLOD.Personīgi vai esat redzējis slaveno ''THE SOVJET STORI'; IESAKU Komunista kungs.
neXt
n
Re, kur joku bilde par tēmu: Bet ja nopietni, tad puisis pats vainīgs. - Ko līda "skaidroties"? Nav jau ta, kā sākumā izkladzināja pa visām avīzēm, ka šim būtu pēkšņi uzbrukts. Izskatās, ka kāds garāmgājējs vienkārši izteica piezīmi par viņa ērgļoto cepuri, bet šis uzreiz gāja pie "gansiem" skaidroties, kuram te dižā Krievija nepatīk. Ja jau tāds varonis, tad varbūt ka pats ari pirmais sāka kautiņu, Kā nekā nāca no šmigošanas draudzenes jubilejā. Re kur pats stasta:
Ilmārs
I
1. Labi, ka to cepuri vairs nenēsās. 2. 3 minūtēs no Brīvības pieminekļa līdz bruņinieku nez vai pat Boltons noskrietu. Liekam mazo Babujevu LV izlasē. 3. Cilvēkus sist nevajag, bet LV rezidentiem šādas c epurītes nešāt ar nesaprotu, kāpēc vajadzīgs.
Common Sense
C
''''''''''piekaut nevajadzēja, bet tādu cepuri arī nevajadzēja nēsāt.'''''''''''' Katrs nēsā, kādu cepuri vien vēlas, attopieties. Un, ja sita no muguras, kāds sakars ar cepuri?
lapsa
l
Nezinu vai tas puisis ar to krievu cepures nesasanu kadu gribeja kaitinat, bet tie Putina jauniesi kas izdala tas Georga lentas dara to tisam, labi zinadami ka Latviesiem tas ir nepatikami. Interesanti butu uzzinat kas notiktu ja kadi Hitlerjugenda jauniesi saktu izdalit kadu vacu simboliku..
zaganičs
z
nu protams ka Mamikins ar savu aptauju bija domajis, ka jasit latvieši, to tikai ta vareja saprast.
interesanti
i
TV5 krievus mudina uz „atmaksas stundu” TV5 raidījuma „Bez cenzūras” vadītājs Andrejs Mamikins atkal izprovocējis latviešiem naidīgu gājienu tiešajā ēterā. 9. marta raidījumā skatītāji netieši tika mudināti uz „atmaksas stundu”... Netika paskaidrots, kas tā tāda „atmaksa stunda” ir un kas to veiks. Tomēr no raidījuma konteksta izrietēja, ka šī „atmaksas stunda” varētu būt krievvalodīgo linča tiesa pret latviešiem. Jāpiebilst, ka krievvalodīgo skatītāju absolūtais vairākums (757) pārraides laikā veiktajā aptaujā vēlējās sarīkot „atmaksas stundu”. Par to, ka kāviens bija pelnīts, „jo te ir Latvija, nevis Krievija” iestājās 115 skatītāji, bet viedokli, ka notikušais bija „nejaušība” atbalstīja 24.
ieva
i
Tas ir tikai loģiski ,ja māmuļa dod savam dēliņam greznoties ar izaicinošu okupantu simboliku valstī ,kurā ir slepkavoti pamatiedzīvotāji ... Tādi elementi kā čeloveks turpina kurināt etnisko naidu sabiedribā un ikdienas atgadināt latviešiem par sarkanajām agresīvajam padauzām ,kas turpina vairoties Latvijā... Neizslēdzu ,ka šis gadījums ir Zurova pasūtījums .... Lai vai kā - ,bet kamēr komunisma noziegumi netiks pasaulē klasificēti līdzvērtīgi fašistiskajiem noziegumiem un nenotiks piedošanas lūgšana no agresoru valstu puses- šādi nepatīkami gadījumi turpināsies... Un ieteiktu "upurim " un viņa mātei painteresēties par vēsturi ,kremļa ss kursu un izvertēt vai ar to ir vērts lepoties... (it Ipaši Latvijā )....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKĻI

Cilvēktiesību speciālists Mārtiņš Mits:

"Nevar novērot īpaši pastiprinātu vēršanos pret krieviski runājošiem cilvēkiem, tāda ir pastāvejusi vienmēr. Tomēr pēdējos gados sabiedrībā ir augusi informētība par nacionāla naida kurināšanu un paredzamo kriminālatbildību. Šajā gadījumā policijai noteikti būtu jāizmeklē etniskie aspekti."

Krimināltiesību, kriminālsodu politikas pētnieks Andrejs Judins:

"Protams, situācija nav ideāla, tomēr tā arī nav saasinājusies. Liels progress vērojams sabiedrības reakcijā uz nacionālā naida kurināšanu. Patlaban konflikti galvenokārt notiek internetā. Cilvēki neapzinās robežu starp vārda brīvību un nacionālā naida kurināšanu. Bieži personas savas pārliecības vadītas, neapzinoties sekas, izsaka indīgus apgalvojumus, kurus citi uztver sāpīgi. Tā rodas konflikti."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas