Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Uzņēmēji: Subsidētie darbinieki izspiedīs no darba vietām jau nodarbinātos cilvēkus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
eksis
e
tad tā arī varbūt vajag nodefinēt - subsidētie darbinieki tikai ražojošos uzņēmumos'/konkrētās industrijās... jo piemēram mums ražotājam kvalificēti darbinieki trūkst.......
...................
.
Un, protams, ka būvnieki un līdzīgas jomas, kas īpaši labi darbojas buma laikos, ir ļoti ieinteresētas šādās programmās, jo nav tik būtiski, kas tie par cilvēkiem, ko pieņem, kādas ir viņu zināšanas utt., galvenais, ka var veikt vienkāršus darbus, kaut vai mainot tos cilvēkus ik pa mēnesim. Ražotājiem pavisam savādāk - viņiem vajag kvalificētus darbiniekus, kurus nevar mainīt ik mēnesi, līdz ar to ar šādu pasākumu palīdzētu tiktu pārdalīta eksportētāju nauda (kas ir būtībā vienīgie, kas Latvijas valstij pelna naudu no ārpuses) uz tām nozarēm, kas pārtiek no iekšējā patēriņa. To ļoti labi parāda arī šis raksts. Tad kāda īsti ir valsts stratēģija - izdzīvošana no ārvalstu aizdevumiem, kas tiek izdalītas subsīdijām, pieturot pie dzīvības visas būvniecības firmas, vai ražojošais eksporta sektors?
...................
.
Vai tad ir tik šausmīgi grūti izprast starptautisko aizdevēju paziņojumu? Tur ir rakstīts samazināt 50 miljonus un papildus tam palielināt publisko darbu programmu, tas ir simtlatniekus (lai cilvēki badā nenomirst) un apmācīt profesionālajās programmās - tādās, kur prasmes pielietojamas ražošanā (jo pašreiz tur drīzāk ir darbaspēka trūkums). Tur nav neviena vārda par pašreiz nodarbināto aizvietošanu ar bezdarbniekiem (tas, ka viņi pašreiz nodarbināti nozīmē, ka ir labāki darbinieki, viņu emigrēšana būtu tautsaimniecībai sliktāka). Kur tad vēl tālāk, ja pat šo nesaprotam?
eksis
e
ir jaarada kkads mehanisms, kas tiem, kas bijusi par tirgotajiem, banku klerkiem un pardosanas agentiem lautu vieglakaa veidaa iegut specialitaates, kas ir tiesam nepieciesamas uznemumiem.... Sietinsone - piedavajiet kaut ko labaaku, kas varetu uzlabot musu darbinieku kvalifikaciju.., nevis tikai but par leetaa alina plumpeetaajiem..??? ir jadomaa plashaak!
cilveks
c
viņa pirms Zatlera jau bija dzīvē panakumus guvusi......
zibentiņš
z
uz ārzemēm, uz ārzemēm! nav ko te taukmūļus un vienotos vilkus barot! lai paši beidzot sāk strādāt un pelnīt!
Bezdievis
B
Kādai atbildīgai iestādei zvanījāt??? Praktikanti strādā pat bankās, parādu piedziņas firmās un vēl daudz kur. Tur viņiem maksā darba devējs pa kādiem 60 Ls mēnesī un tie studenti laimīgi, ka varēs prakses atskaites nodot universitātēm. Protams, ja tos 60 Ls žēl samaksāt par padarītu darbu - kaut pusslodzes darbu, tad ir cita runa.
Bezdievis
B
Nu tieši tā, "Subsidētie darbinieki izspiedīs no darba vietām jau nodarbinātos cilvēkus", vai vienkārši esošos darbiniekus atlaidīs un pieņems atpakaļ jau kā subsidētos. Tas jau katram 5klasniekam skaidrs. Tikai AŠistiem vēl nav skaidrs. Laikam nav tikuši tālāk par 4.klasi!
kandidatiuzdelnas
k
Patiesībā tas notiek visu laiku. Riktīgie kuilīši, kas varētu ar kombainu strādāt, sēž valdības birojos un papīrīšus ņurca. Jo tur maksā 1000 ls uz rokām par nekā nedarīšanu. Tas pats attiecas uz grāmatvežiem, kur neviens privātais nevar nodrošināt tādu algu un bezstresa apstākļus, kādi ir valsts iestādēs par kafijas pļumpāšanu. Bet attiecībā uz simtslatniekiem - nu tik mazu algu par 8h darba dienu tāpat nekur nemaksā, tā ka bažām nav pamata.
Ieva
I
Vonnegūtam bija ideja, ka tie, kas skolā nespēj nokārtot eksāmenu, lai kļūtu par eliti, vai nu dodas armijā, vai arī labo ceļus, neizmantojot tehnikas sasniegumus. Tikai ko pēc tam, kad visas bedrītes aiztaisītas? Īpaši ja viss asfalts beidzies?
fiksais
f
Gribējām paplašināt darba vietas, painteresējāmies, kādas iespējas, piemēram, ko dotu prakses vietu izveide jaunajiem speciālistiem. Zvanijām atbildīgajiem dienestiem - atbilde bija - nav programmu, ja gribiet dariet, negribiet nedriet. Punkts. Skaidrs. Nedaram! Jaunie speciālisti emigrē uz tām valstim, kurām tie ir vajadzīgi. Kā uzdevumā šī ielikteņu valdība rīkojas, lai iznīcinātu šo valsti?
aha
a
tad jau vienkārši par lūzeriem un pabirām kļūtu tie, kuri tā dēvē pašreizējos bezdarbniekus!
Lasītājs
L
Ko nozīmē subsidēt? Tā nav izeja.
Ēriks
Ē
Ne tikai izkonkurēs nesubsidētos, bet vietas kuras ar subsidijām radīs būs ar neicīgu atalgojumu kas vidējo iedzīvotāju dzīves līmeni nekādīgi necels.
kexxx
k
Ta shema darbotos, ja VDI nebutu bezzobains nevarigs kantoris un butu efektivs Darba lietu tribunals. tada gadijuma darbinieku aizstashana nebutu iespejama - pamegini kadu atbrivo uz statu samazinashanas pamata un pec tam uz precizi to pashu amatu pienjem darba subsideto - tas kursh atbrivots pie efektivas tiesibu aizsardzibas sistemas varetu pieprasit atjaunoshanu amata un kompensaciju. tapats pie tiesiskas sistemas ari nevaretu atrast kadu stulbu iemeslu lai izmestu darbinieku. Bet nu ta ka darba deveji Latvija izdaras absoluti ka banditi ... tad ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas