Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Uzsāk disciplinārlietu pret "Materiālo rezervju" direktoru Koķi

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Aivars Straume ierosinājis disciplinārlietu pret valsts aģentūras Materiālās rezerves (MR) direktoru Valēriju Koķi un viņa vietnieci juridiskajos jautājumos Kristīni Mackeviču. Kā _Dienu _informēja IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte, tas darīts pēc IeM Galvenās inspekcijas ieteikuma, jo tā pabeigusi dienesta pārbaudi par aģentūras amatpersonu rīcību, ilgstoši neizpildot lēmumu par liela daudzuma spirta iznīcināšanu.

Pārbaude tika veikta A.Straumes uzdevumā un tajā izvērtēja MR amatpersonu rīcību, nenodrošinot savlaicīgu Drošības policijas (DP) lēmuma par aptuveni 1200 tonnu spirta realizāciju izpildi. Pārbaudes rezultātā atzīts, ka MR un tās izveidoto komisiju darbā, izpildot DP lēmumu, ir konstatēti vairāki trūkumi, kā arī normatīvo aktu prasību neievērošana.

Tāpēc Galvenā inspekcija ieteica ierosināt disciplinārlietas pret V.Koķi un viņa vietnieci K.Mackeviču pēc Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 36.panta otrajā daļā paredzētajām disciplinārpārkāpuma pazīmēm, proti, par amata pienākumu nepildīšanu, ja tā dēļ valstij vai personai nodarīts būtisks mantisks zaudējums vai valsts interesēm būtisks kaitējums. Par šādu disciplinārpārkāpumu samazina mēnešalgu uz laiku no trim mēnešiem līdz vienam gadam, ieturot līdz 20 procentiem no mēnešalgas, pazemina amatā uz laiku līdz trim gadiem, atbrīvo no amata vai atbrīvo no amata bez tiesībām vienu gadu pretendēt uz amatu valsts pārvaldē.

V.Koķim arī uzdots aktivizēt DP lēmuma izpildi, lai pēc iespējas ātrāk novērstu turpmāku materiālo zaudējumu radīšanu valstij. Direktoram arī jāizstrādā iekšējais normatīvais akts, kas reglamentētu komisijas izveidošanu, tās darba kārtību un locekļu atbildību, veicot iepirkumus un izpildot lēmumus par lietisko pierādījumu realizēšanu vai iznīcināšanu. Tāpat viņam jāveic pasākumi, lai turpmāk nepieļautu dienesta pārbaudes rezultātā konstatētos trūkumus un tiesību aktu pārkāpumus MR darbā.

Jau vēstīts, ka DP jau šā gada 28.janvārī kriminālprocesa ietvaros nolēma nodot realizācijai 1 199 916,12  kilogramus nedenaturēta etilspirta, kas 2007.gada augusta beigās tika atsavināts Rēzeknes muitas kontrolpunktā.

Kriminālprocesu par 2007.gada augusta beigās Rēzeknes muitas kontrolpunktā Latvijā no Krievijas ievestām 22 dzelzceļa cisternām ar spirtam līdzīgu šķidrumu DP ierosināja pērnā gada rudenī. Saskaņā ar pavaddokumentiem cisternās esošais šķidrums bija deklarēts kā tehniskais spirts vai automobiļu kopšanas līdzeklis. Tomēr, veicot ekspertīzi, konstatēts, ka dzelzceļa cisternās atrodas nedenaturēts etilspirts jeb pārtikas spirts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas