Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vācijai Latvija izdod narkotiku kontrabandistu Mitreviču jeb Podsolnuhu

Latvijā septembrī aizturēts un Vācijai izdots pazīstamais kriminālnoziedznieks Vladimirs Mitrevičs ar iesauku "Podsolnuhs".

Kā informēja Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Aigars Bērziņš, 14.septembrī Rīgā kriminālpolicisti sadarbībā ar Drošības policiju un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes darbiniekiem Rīgā aizturējuši Mitreviču.

Kā sacīja Bērziņš, 2009.gada martā Vācijas tiesībsargājošās iestādes izsludināja Mitreviču starptautiskā meklēšanā par narkotiku kontrabandu grupā lielā apmērā. Vācijas tiesa izdevusi Eiropas apcietinājuma lēmumu, balstoties uz kuru Mitrevičs šodien izdots Vācijai.

Jau ziņots, ka šim noziedzīgajam grupējumam kopumā dažādās valstīs atsavinātas narkotikas vairāk nekā 680 miljonu latu vērtībā. Latvijā atsavināto narkotisko vielu vērtība sasniegusi 1,4 miljonus latu, iepriekš informēja Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieks Kārlis Dombrovskis.

Divu gadu laikā Latvijas tiesībsargājošajām institūcijām, sadarbojoties ar kolēģiem no aptuveni 15 dažādām valstīm, izdevies aizturēt 38 šīs noziedzīgās grupas dalībniekus, no kuriem 24 tiks tiesāti Latvijā. Lielākajai daļai no šiem cilvēkiem jau ir bijis tiesas spriedums un piespriestie sodi bijuši bargi - no astoņiem līdz 15 gadiem cietumsoda ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Kopumā Latvijā saistībā ar šo narkotiku kontrabandu ir uzsākti 20 kriminālprocesi, un Latvijā vien ir izdevies atsavināt gandrīz 11 kilogramus kokaīna, 1,5 kilogramus heroīna, gandrīz 100 000 ekstazī tablešu, kā arī cita veida narkotiskās un psihotropās vielas.

Latvijas tiesībsargājošo institūciju vadība uzsver, ka šī ir lielākā un apjomīgākā narkotiku kontrabandas lieta Latvijas vēsturē.

Arī Vācijā sākts process pret Latvijas valstspiederīgo vadītu starptautisku narkotiku kontrabandistu grupējumu.

Noziedzīgais grupējums aktīvi nodarbojās ar sintētisko narkotiku ražošanu Nīderlandē, kokaīna importu no Dienvidamerikas un plaša apmēra dažādu narkotiku pārvadāšanu un izplatīšanu Eiropas Savienībā un Krievijā.

Divi Latvijas valstspiederīgie un viens Vācijas pilsonis tiek uzskatīti par grupējuma līderiem.

LETA jau ziņoja, ka 2009.gada maijā Ekvadoras policija Gvajakilas ostā aizturēja ar Spānijas karogu kuģojošu kravas kuģi, kurā atrasta 21 tonna ar kokaīnu sajaukta melases sīrupa, kas bija ceļā uz Spānijas pilsētu Barselonu.

Toreiz tika ziņots, ka aizdomās par kokaīna kontrabandas mēģinājumu tika aizturēts Podsolnuhs, kā arī Krievijas pilsonis Ruslans Čevčenko un trīs Ekvadoras pilsoņi - Valters Diass, Valters Muriljo un Migels Peress.

Starp aizdomās par lielu narkotiku kontrabandu Ekvadorā aizturētajiem ir vēl viens Latvijā labi zināms kriminālnoziedznieks, Krievijas pilsonis Maksims Tarnopoļskis, kurš savulaik Latvijā tika notiesāts par smagas autoavārijas izraisīšanu, taču aizbēga no atklātā tipa cietuma Vecumniekos, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas