Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vadības līgumu nebūs, vietā neko vēl nepiedāvā

Valdība slēgtā sēdē izskatot jautājumu par atalgojuma samazināšanu nākamajā gadā, atcēlusi Ministru kabineta noteikumus, kas paredzēja vadības līgumus. Tas darīts, lai pildītu Saeimas iepriekš pieņemto likumu par atalgojuma samazināšanu valsts un pašvaldību institūcijās. Pagaidām valdība vēl nav vienojusies, kā tiks kompensēta atteikšanās no vadības līgumiem, _Dienai _atzina Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. No viņas teiktā izriet, ka tiks meklēti risinājumi, taču diez vai tie tiks pieņemti vēl šodien.

Daudzās valsts pārvaldes iestādēs un ministrijās vadības līgumi veidoja būtisku daļu, citkārt pat 50% no strādājošo mēneša atalgojuma. Kopumā vadības līgumu apmaksai, pēc Dienas apkopotās informācijas, tika tērēti 2,2 miljoni latu mēnesī, kas ir vairāk nekā 25 miljoni gadā.    

12.decembrī Saeima pieņēma likumu par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā, kura mērķis bija ierobežot izdevumus amatpersonu atlīdzībai. Ar likumu reglamentēts, ka valsts vai pašvaldības institūcijā ar 2009.gadu netiek izmaksātas prēmijas, naudas balvas un atvaļinājuma pabalsti par atvaļinājumu 2009. gadā. Tāpat ar nākamo gadu netiek slēgti vadības līgumi, un noslēgtie vadības līgumi uzskatāmi par izbeigtiem. Ierobežojumi noteikti arī normatīvajos aktos paredzētajiem pabalstiem, skaidro Finanšu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas