Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vai Circene saprot šābrīža uzdevumus veselības aprūpē?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Pirmkārt apskaties PVO mājas lapā, par to, cik valsts nodrošina kurā valstī. Otrkārt , visu atstājot pašu slimnieku ziņā, ietaupījums sanāktu, ja cilvis fiksi atstiepj kājas un pie tam vēlams pie sevis mājās, jo pretējā gadījumā sanāks, ka šis pat gadiem vizināsies uz slimnīcu ar ātrajiem un starplaikā tērēs socpabalstus.
porcini
p
veselibai ir jatop par personigu prioritati, ja grib sinis laikos izdzivot. ja nebus veseliba, nebus ne celojumu, ne atvalinajumu, ne izklaizu, ne latvijas superdargo modes drebju un pdejas modes kliedziena elektronikas gizmos, neka. tos lidzeklus, kas top tereti sim jaukajam lietam labak likt zem gridas dela un ja kaut kas atgadas, tad ir kur nemt piki - lidzmaksajumiem, kukuliem, aploksnem!! paslaik palauties uz valsti ir vieglpratigi. vel vairak vieglpratigi ir piesaukt socialisma ideju, ka nodokli visiem automatiski nodrosina labu veselibas aprupi. sobrid tas ta nav, tapec jadoma par prioritatem un tikai tam. vismaz ta to vajadzetu darit tiem, kas grib dzivot un kas skatas uz lietam reali bez iluzijam. pat vecas eiropas labklajibas valstis ir gruti uzturet lidzsinejas socialas aprupes strukturas. kur nu tas vel salidzinat ar post-sovietu latviju. kas doma ar galvu paslaik, domajiet par savu veselibu ka super prioritati, viss parejais ir tikai komentari.
x
x
lai ari eglitis raxta smuki, man tikko ir iecirsts robs budzheta- smaksaju par mates zalem pec janas kartibas: ) uz manu sapratni shomenes gan neceriet!:) mazedushi lajuzhi nav omuligi un iecietigi:))
Ieva
I
Nu saskaņā ar oficiālajiem cīpariem, ko nodod PVO, ar to naudu ir švaki, īpaši, ja parēķina, kādu procentu no kopējām izmaksām veido valsts finansējums, taču fakts ir fakts: neviens neko nav precīzi izskaitījis, tāpēc viss tiek darīts uz labu laimi. Un šai gadījumā sūdi sanāks vēl lielāki, nekā ar PVN.
Gisborns
G
Pirmie un galvenie meli - par veselības sistēmai trūkstošajiem naudas līdzekļiem....Latvijā veselības aizsardzībai tiek tērēts pat vairāk no IKP kā Igaunijā un vienā otrā attīstītā valstī, tikai mūsu "profesionāļi-mediķi",kas šo naudu ir pārvaldījuši visus šos gadus, tā arī nav spējuši šo nozari sakartot. Veselības aizsardzība ir kā melnais caurums - ber iekšā naudu cik vien gribi, venalga nepietiek un rezultātu neredz. Varbūt vienreiz nozari vajadzētu pārņemt profesionālam VADĪTĀJAM, nevis profesionāliem zobārstiem, ginekologiem, ķirurgiem vai terapeitiem?
kuldiga
k
Pieejamība mazinās, līdzmaksājums pie ģimenes ārsta, speciālista un slimnīcās ir pieaudzis par 250%, parādījies līdzmaksājums diagnostiskām metodēm, operācijām u.c. Faktiski Tautas partija, savā pārraudzības daļā ir ieviesusi jaunu nodokli. Protams, ka tā neatteiksies no peļņas, ko tā tagad gūs no cilvēka, kuram jāatsakās no dārgākā.
Ieva
I
Problēma jau tā, ka neviens vēl nav sasēdinājis visus iesaistītos pie viena galda, lai vienotos par to, kas ir tā lieta, pie kuras ķerties. Un Eglītis noteikti nebūs sēdinātājs, jo visu vēlas nogāzt uz sliktajiem, kas dzīvo nepareizi un ārstē tos, kas nemaz neesot slimi.
Janis J. Dimants, Jr., M.D.
J
Beigsim tacu viens otram parmest! Saksim stradat. Bija sagaidama sparigaka uzstasanas un aizstasvesana - veselibas jomu - no Dr. I. Eglisa puses - Veselibas ministra - kad notika budzeta apsspriesanas un "dalisana". Viegli teikt - ta nu ir un ta sanaca. Tad jau jasaka, kur tad bija visi ieprieksejie Veselibas ministri vel pirms Dr. I. Circenes? Tur ir bijusi garu gara rinda. Bet neviens nav nopietni keries "pie lietas". Tagad vainojam viens otru. Cik ilgi? Ar to neko nepanaksim. Visu Veselibas ministriju jasamazina par 50%!!! Esam apaugusi ar visadam agenturam - ka galva giezas. Ar slimnicu slegsanu neko neietaupisim, tapat ka ar skolu slegsanu. Tiesi otradi! Bet galvenais ir tas - ieklausisimies viens otra un tad rikosimies konsekventi. Ciena - Janis J. Dimants, Jr., M.D..
agd
a
Eglītim nav ko teikt par saviem labiem darbiem, tad atliek meklēt ienaidnieka tēlu
west
w
Eglītis arvien paliek slimnīcas vadītāja domāšanas līmenī. Prasts, nekomponents, neadekvāti pašpārlicināts. Neviens no brīvās Latvijas veselības ministriem nav tik necilvēcīgi pagriezis muguru sabiedrībai, tās problēmām, slimībām un nokļūšanai pie ārsta. Circenes laikā pabeidza celt savu ļoti moderno un dārgo Kuldigas slimnīcu, bet tagad blefo atbilstošo savai sektai.
Marika
M
es parasti ne visai ticu tiem, kuri uz citu nomelnošanas rēķina cer sevi izcelt. tāpat tas, ka opozīcija sagatavo jautājumus un pati neierodas, kad kāds ir sagatavojis atbildes arī neko labu neliecina par cilvēku. diemžēl laikā kad ir jāstrādā daži atļaujas vienkārši šķiest laiku komandējumos, kurus mēs nevaram atļauties un tukšā runāšanā, lai gan mēs maksājam viņiem algas lai deputāts strādātu.
tai Ieva
t
Es tev uzspiedu piecas zvaigznītes, bet parādīja vienu, kaut kas tur nav kārtībā ar sistēmu.
Ieva
I
Tā kā problēma ir pavisam reāla, tad varbūt tā vietā, lai man vienkārši ieliktu vienu zvaigznīti, vismaz varēji papūlēties un uzrakstīt, ka Eglītis ir svēts.
Būs jau labi
B
Turies, Eglīt, nepadodies. Gan izķepurosimies saulītē!
Ieva
I
1) Man kā slimniekam ir dziļi vienalga, vai es netieku pie ārsta tāpēc, ka nespēju sagaidīt rindu, vai tāpēc, ka nespēju par to samaksāt; turklāt pārmērīgi garas rindas ir bijušas jau sen, un, ja ministra kungs, kā, piemēram, rādīja viņa saruna ar žurnālisti Benfeldi, par tām neko nezina..... 2) Kas tas ir "varam atļauties", jo slimnieks, atšķirībā no konjaka, ar laiku kļūst tikai dārgāks. Un, protams, var cerēt, ka liela daļa apmirs, taču neatliekamā palīdzība, kas ir līmenī, pagaidām vēl turās, tāpēc vai tiešām lētāk būs ļaut lai cilvēki vizinās uz slimnīcu ar ātrajiem un tērē ārkārtas situācijām, nevis banālām slimībām domāto budžetu? 3) Circenes komandējumus nepētīju, taču domāju, ka ministrs, kas savu slimnko pakaļu pat uz Briseli, uz tikšanos ar kolēģiem nespēj aizvilkt, nebūtu tas īstais pārmetējs..... 4) Par tiem kardioloģiskajiem pacientiem: ja šie savus medikamentus (plus absolūti nepieciešamos dārzeņus un jūras zivis) nespēs nopirkt, tad lētāj būtu bijis netērēt naudu ne operācijām ne invazīvajām manipulācijām (kas izrādās pie mums ir nonākušas zelta tilta statusā- maksā dārgāk, nekā cirut pasaulē)...... 5) Ar to veselīgo dzīvesveidu vien nebūs līdzēts, kaut vau tāpēc, ka pie mums nesmēķēt varētu tikai tad, ja galvā uzvilktu gāzmasku..... 6) Ar skrīningu nav ko lepoties, jo kas būs pēc tam? Es, piemēram, viņgad, tas ir vēl pirms visiem samazinājumiem, uz operāciju pēc diagnozes endometrija adenokarcinoma, gaidīju gandrīz mēnesi, taču tagad operāciju skaits tiek mazināts, ielaistajām pacientēm teorētiski pievienosies arī tās, kas atnāk savlaicīgi..... 7) Ko var iesākt ģimenes ārsts ar savu tonometru un stetoskopu, ja, piemēram, tipiski hroniska klepus cēloņi, ja cilvēks nav aktīvs pīpmanis, ir :bakteriāla infekcija, vīrusu infekcija, astma, skābes atvilnis? Ja neveic spirometriju un gastroskopiju tad pat infekcijas izraisītu klepu no tā otra nav iespējams atšķirt....Un tad kāpēc gan ar klepu nevarētu doties uztreiz pie plaušu ārsta, kas, atšķirībā no tipiska ģimenes ārsta, uzreiz painteresējas, vai gastroskopija ir taisīta......Arī ar hronisku pacientu aprūpi ir problēmas, jo ģimenes ārsts orientējas pēc tiem rādītājiem, kas ir norma, savukārt hroniskam pacientam ir svarīgs labākais iespējamais rezultāts, taču pārzināt, kas ir labākais iespējamais visām slimībām.....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas