Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vai Kārlis Ulmanis tiešām bija komunistu sponsors?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andrejs Bubinduss
Zirņa kungs ir piedzīvojis izcilu izaugsmi liberālās demokrātijas Latvijā un nevar apstrīdēt Zirņa kunga viedokli ēstuvju un ēdienu vērtēšanā, tāpat daiļo zaķu selekcionēšanā Latvijas mediju virtuvē. Tad, kad Zirņa kungs ķeras pie politikas un vēstures tēmām, ir jūtama ēstuvju speca un pleiboja gaume stila un izpratnes sintēzē, kura Zirņa kunga vēstures, politikas apcerējumus un citādus medija gardēža radošuma augļus padara gluži nebaudāmus.
Mr Jones
M
Sveiki, es esmu JONES CHRIS kungs, privāts aizdevumu aizdevējs, kas dod dzīves laikā alternatīvās aizdevumus. Vai jums ir nepieciešams kredīts steidzami, lai nomaksātu savus parādus, vai jums ir nepieciešams kredīts, lai uzlabotu savu biznesu? Jums ir noraidīti ar bankām un citām finanšu iestādēm? Vai jums ir nepieciešams konsolidāciju aizdevumu vai hipotēku? meklējat vairāk, jo mēs esam šeit, lai visas jūsu finanšu problēmas lieta par pagātni. Mēs aizdod līdzekļus privātpersonām nepieciešama finansiāla palīdzība, kas ir slikta kredītu vai nepieciešama nauda, lai samaksāt rēķinus, ieguldīt uz uzņēmējdarbību ar likmi 2%. Es vēlos izmantot šo mediju, lai informētu Jūs, ka mēs piedāvājam uzticamu un saņēmēju palīdzību, un būs gatava piedāvāt aizdevumu. Tāpēc sazinieties ar mums šodien pa e-pastu: [email protected]
Sir Anchell
S
Sveiki! Vai esat kādreiz gribēja fondi, aizdevumi, finansiālu palīdzību vai nepieciešama apstiprināts aizdevējam, lai palīdzētu jums tikties ar jūsu vajadzībām? Vēlaties ieguldījumu aizdevums jūsu uzņēmumu vai jūsu bankas pagriezās jūs uz leju? Jūsu ikmēneša ienākumi ir izzūd kā rezultātā augstas procentu likmes par savu aizdevumu, kredītu vai obligācijas? Tad jums nav citas izvēles, bet, lai iegūtu ātru un uzticamu pakalpojumu. Sazinieties ar mums šodien, izmantojot [email protected] par Legit / akreditē Kredīti un kopfondu. Lai izmantotu Quick Uzklājiet ar; Pilns nosaukums: Aizdevumi, kas nepieciešami: Aizdevuma mērķis: Aizdevuma ilgums: Tālrunis: Adrese / Valsts:
maksāt
m
tā neskaidrība ar Ulmani var mums maksāt miljardus, ne tūkstošus. Runas par 5--50 (ooo) ir nenopietnas
aaaaaaaa
a
es varu pateikt ka K.Ulmanis ir daudz labaks par sito noladeto Zatleru.
aaaaaaaa
a
Zatlers neko nejedz no prezidenta amata. Karlis Ulmanis, Guntis Ulmanis un Vaira Vike Freiberga jedz par prezidenta amatu. Kad atnaca V.Zatlers tad sakas sitas visas krizes utt Zatlers ir mulkis un nejega.
liepājnieks
l
Bet Ulmanis cēla cukurfabrikas, un cilvēkiem bija darbs..........
Gatis Krūmiņš
G
Prieks, ka diskusijā iesaistījušies arī akadēmiski spēki. Vēlos komentēt pāris lietas. 22. jūlijā Ulmanis vairs nebija Valsts prezidents, jo iepriekš pats bija sankcionējis savu atkāpšanos - no 21. jūlija pulksten 12 00. 22. jūlijā Latvijā jau bija izsludināta padomju vara (iepriekšējā dienā), tātad nav nekāda starpība - pensija lūgta tobrīd, jeb augustā - to lūdza PADOMJU VARAI. Versija, ka Derevjanskis un Višinskis bija 11. jūlijā ieradušies ar konkrētu mērķi - "izsist naudu" - ir ļoti brīva notikumu interpretācija, taču ticu, ka Ulmaņa rīcība, ar formāliem ieganstiem atsakot dot naudu Sarkanajai palīdzībai, sarunā tika pieminēta. Faktiski runa bija par paša Ulmaņa (precīzāk - valsts) naudu, jo 28. jūnijā viņš Kara invalīdu palīdzības fondam bija pārskaitījis 50 000 latus. Es vēlreiz gribu precizēt - liktenīgie 5000 lati ir lielākā summa, kas ir atrodama LKP CK finansu dokumentos - šī nauda tika ieskaitīta CK kontā!!! Tautas labklājības ministrija piešķīra Sarkanajai palīdzībai, un cik var secināt - ne caur LKP CK. Un šie 5000 reāli taču neko nemainīja, tā bija niecīga summa, kompartijas budžets augustā bija vismaz 100 000, drīzāk simboliska. Es nevienu brīdi neesmu izvirzījis versiju, ka sadarbība ar okupantiem notika pēc Ulmaņa iniciatīvas (tas man bieži tiek pārmests). Protams - tas notika spiediena rezultātā, taču pašu sadarbības faktu noliegt nevar. Pensija, ārzemju pase (paldies par jaunajiem faktiem!), vai tas tomēr mazliet nedisonē ar vārdiem par palikšanu savā vietā?
Indulis Ķēniņš
I
Gluži otrādi: tas tieši to arī nozīmē, ka Ulmanis šai komunistu prasībai pretojās. Citēšu pilnīgāku tekstu no rakstā minētā protokola: "[..] Ulmanis norāda, ka likums jāievēro, un vēlreiz izsakās noraidīgi. Pēc gandrīz piecu stundu debatēm sēdi slēdz bez rezultātiem. Jautājumu izšķīra tikai pēc tam, kad Ulmanis bija zaudējis valsts prezidenta amatu un sēdi vadīja valsts prezidenta [A. Kirhenšteina] vietnieks P. Briedis . Šai sēdē J. Sīpols argumentēja, ka nevarot pamatoties uz nelikumīgiem likumiem un tāpēc Ls 20000 jāpiešķir sarkanajai palīdzībai. P. Briedis ar piezīmi – tos likumus, kas mums neder, mēs grozām, bet likumus mēs respektējam – ierosina, lai Kara invalīdu savienība izsniedz pabalstus saziņā ar sarkano palīdzību. Šo ierosinājumu tad pieņēma." Tālāk E. Dunsdorfs raksta, ka "šis gadījums ir vienīgais tagad zināmais, par kuru dokumentēts, kā Ulmanis cīnījās pret pārspēku, mēģinot saglābt, kas vēl glābjams. Tomēr viņa cīņa bija bez jebkādām izredzēm uz panākumiem, un Latvijas noārdīšanas darbs turpinājās.”
Andris
A
Nav pārliecinošs raksts. Ja Ulmanis aizrādīja, ka likums kaut ko neatļauj darīt, tad tas tikai to arī nozīmē, nevis to, ka Ulmanis kaut kam ir pretojies.
A. S.
A
Paldies Ķēniņa kungam, Par Krūmiņu jāsaka, viņš raksta tādu vēsturi kādu saimnieki liek. Pilnīgi piekrītu iepriekšējiem diviem komentētājiem.
AD
A
Dažu mūsdienu "vēsturnieku" darba lauks -mūsu vēstures faktu samudžināšana un izcilāko pagātnes personību nomelnošana. Lai tauta pārstātu ticēt nākotnei, jāpanāk, lai tā zaudētu ticību savai pagātnei.
sw
s
Paldies šī vēsturniekam, šī raksta autoram, kurš atspēkoja iepriekšējos, Kārli Ulmani nomelnojošos publicējumus. Kāpēc šobrīd, šajā grūtajā ekonomiskajā situācijā norisinās debates par vēsturisko faktu interpretāciju? Vērojot laikraksta "Diena" informācijas pasniegšanas veidu un sabiedriskās domas ietekmēšanas centienus, rodas domas par avīzes saimnieku- zviedru patiesajiem mērķiem Latvijā. Tautas pašapziņas graušana ar savas vēstures noliegšanu liek justies mazvērtīgākiem un mazāk pretoties svešzemju interesēm savā zemē (patiesās zviedru intereses- Latvijas ostu attīstības sabotāža). Gļēvie zviedri, kas izdeva latviešu leģionārus un par visām varītēm mēģina noklusēt "Estonia" patiesos bojāejas iemeslus, baidoties no lielā kaimiņa, tagad cenšas pārrakstīt Latvijas vēsturi. Varbūt laikrakstā laiks publicēt laimīgos stāstus par laimes laikiem zem Kārļa Gustava zābaka?
Zigurds
Z
Kārlis Ulmanis nebija pildījis savu solījumu atjaunot Latvijā demokrātiju. Iznākumā viņs palika viens pret komunistu mašineriju, kura nekavētos Kārli Ulmani likvidēt, ja viņš spertu soli sānis, pretēji Višinska iegribai. Somu delegāti, kurus ari izsaca uz Maskavu, nepieņēma ultimātu, sakot, ka tas jāapspriež parlamentā. Somu parlamentārieši, ieskaitot viņu legālos komunistus, balsoja ka jākaro. Viena Kārļa Ulmaņa piekāpšanās 1939. gadā izsauca nākošās piekāpšanās un bija liktenīga viņam pašam. Vilis Lācis, reiz iedevis pirkstu komunistiem, nokļuva viņu jūgā un arī vairs bez dzīvības briesmām nedrīkstēja spert soli sānis. Tagadēja piekāpšanās sovetkrievu putinismam ir tieši tikpat bīstama kā toreiz.
R(8)
R
Tur jau nau saubu , ka tad ta Lavija nonaca Krievijas vara , ja ne tik musu K. Ulmana del , es vienmer saku , ka VESTURE ATKARTOJAS un es domaju ka tajos latvijas laikos ka sobrid valdija haos un pie varas bija tikai ZAGLI un NODEVEJI , kas izlaupija valsti un par nieka grasiem to adeva Krievijai, ja Latvija toreiz butu Demokratiski sakartota vasts tad mes nebutu nonakusi aiz DZELS AISKARA , vieni un tie pasi valsts nodeveji K.Ulmanis vai I.Godmanis vai V. Zatlers vai A. Slesers visi viena maisa liekami...............................

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

 

SestDienas rakstu "Komunistu sponsors" lasiet šeit

Gata Krūmiņa rakstu "1940.gads Latvijā. Pateiktais un nepateiktais" lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas