Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vai Latvijai ir plāns, kā iziet no krīzes?

Šobrīz “krīze” ir populārākais vārds, kas izskan plašsaziņas līdzekļos un iedzīvotāju vidū. Vārds “krīze” ķīniešu valodā sastāv no diviem hieroglifiem - “briesmas” un “iespēja”.

Kā briesmas un iespējas izpaužas Latvijas šī brīža situācijā?


Briesmas

Valdība šobrīd izstrādā plānu “kas jādara, lai SVF iedod naudu”. Taču briesmas ir tajā, ka netiek pārdomāts, kur šī nauda tiks ieguldīta un kā atgriezta. Saņemtā nauda no SVF līdzēs uz neilgu laiku, ko darīsim tad, kad tā beigsies? Aizņemsimies atkal? Daudzi laikam zina paņēmienu –  aizņemies no viena, tad no otra, atdod pirmajam, lai pēc laiciņa var aizņemties vēl. Taču diemžēl  SVF ir tikai viens, tad vien nāksies pieņemt igauņu un citu valstu piedāvājumus un “valsts neatkarība” būtu zem lielās jautājuma zīmes.


Iespējas

Katrā ministrijā šobrīd tiek izstrādāti budžeta grozījumi, kā ietaupīt, ko likvidēt, ko atlaist utt.. No vienas puses reorganizācija un optimizācija valsts pārvaldē ir laba lieta, jo tikai apstājoties un atskatoties, var secināt, kas tika darīts nepareizi, kā sākt visu no jauna.

Uzskatu, ka valdībai ir jābūt plānam, to var saukt arī par vīziju vai stratēģiju, kā iziet no krīzes. Tas nav vienkāršs darbs un, manuprāt, to jāveic Latvijas „asāko” prātu komandai (ne politiķiem).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas