Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vai paši savām rokām graujam Dziesmu svētkus?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ei
e
vai ta' neesat jau dadzied'aju'sies, tautiesi?
kika
k
Pievienojos tiem, kas nesaprot, kāpēc cilvēkam, kas ir bijis pats dziesmu svētku kustības aktīvs dalībnieks, un izsaka savas domas un priekšlikumus, jāmetas virsū, jāaplej ar dubļiem, vārdos jāiznīcina. Paši šie komentētāji parāda savu ne kultūras , ne inteliģences un zemas izglītības līmeni. Mūs TIK labi iemācīja okupācijas gados, ka taisnība ir tikai viena un tikai tiem, kam partijas biļete kabatā, ka tiešām jābrīnās, ka vairs, pat pēc 20 gadiem brīvības, neesam spējīgi neko, izņemot šo kalpu psiholoģiju - pakļauties priekšniekiem. Dzīvē maz ir to priekšnieku, kas zin jebkuru profesionālo jomu labāk par darboņiem pašiem, tomēr vienmēr tieši paši stulbākie mēģina uzspiest savu viedokli, pat ar varu un represijām...Atbalstīsim jebkuru labu priekšlikumu, labu ideju, radošu pieeju, glābjot kultūru krīzes apstākļos. "Vecā koriste" ir tautas balss. Viņa ir gudra un izdzīvos! Bet mums vairāk šo "ķiršu kungu" ! Lai veicas! Diemžēl reformas arī citās jomās veic šie "mūžam dzīvie" ierēdņi, kuri piekalti gadu desmitiem pie saviem krēsliem, algām, uzskatiem un "blatiem"...
Jocīgi
J
Kāpēc pašdarbniekiem vajadzīgi algoti vadītāji. Tad taču tā nav pašdarbība. Es saprotu, ka pašdarbība ir, ja kāds dara pats un pats arī par to maksā. Te "uzpeld" vēl viena "pašdarbība". Ir jāatceras, ka ir jāmaksā arī nodokļi. Nedrīkst koristi vākt naudu un maksāt diriģentam, nemaksājot VID noteiktos nodokļus.
to Nesapraša
t
Izskatās, ka nevis nevaram, bet gan negribam! Sapurinieties taču!
Nesapraša
N
Palasiet Jaunsudrabiņu! Senāk kori bija pie pagasta skolām un tos vadīja skolotājs, tolaik neturēja atsevišķi dziedāšanas skolotājus. Par īpaši sagatavotiem diriģentiem varbūt pilsētās zināja. Par dziedāšanu nekādas naudas arī nevāca, pat ganiņš varēja nākt. Kas ar mums tagad noticis?
Vecā koriste
V
Beidziet grūst savus dievus un velnus priekšā un pakaļā! Te ir cita problēma un pilnīgi pareizi, ka pašdarbība dara pati! Tieši par to jau es runāju.
Jūras Vilx
J
Nav ko "skaldīt matus" un plēsties tik cienījamiem cilvēkiem un amatpersonām kā Purviņas kundzei ar Ķirša kungu. Ir tagad tā, ka naudas pašdarbības diriģentu algām vairs nav un Dziesmu svētki arī vairs nav obligātais pasākums, kad rajonu partijas komitejas izsauca "uz tepiķa" Kultūras nodaļu vadītājus par to, ka koris "koru karos" nodziedājis slikti. Pašdarbība nozīmē, ka DARA PATS. Un nav tur ko meklēt sponsorus no valsts. Kāpēc tiem, kas nedzied koros jāmaksā savi nodokļi par to, lai tiem, kas dzied koros algotu diriģentu? Tad jau arī drīz sāks pašdarbības koristi prasīt algas vai vismaz honorārus par koncertiem. Man, piemēram, patīk amatieru makšķerēšana. Brīnišķīgs hobijs, kas ir vismaz tikpat sens kā dziedāšana. Tad kāpēc man, kā Latvijas makšķerniekam, kas turpina sentēvu tradīcijas nedod makšķerēšanas instruktoru par nodokļu maksātāju naudu? Kāpēc man neorganizē makšķernieku festivālus par valsts naudu? Bet, piemēram, Raimonda Paula Dziedāšanas svētkos piedalījās ļoti daudzi dziedātāji PAŠI PAR SAVU NAUDU. Un nemaz nečīkstēja, ka viņiem nav diriģentu un prēmiju par labu dziedāšanu.
Vija
V
Es pie ķirša nodziedāju vairāk kā 10 gadus un ļoti labi atceros to dienu, kad viņš atbrauca uz Valmieru un paziņoja, ka iet projām.Visam korim tas bija šoks.Man ļoti gribētos Purviņas kundzei pajautāt, lai viņa konkrēti pasaka , kas tie par mistiskajiem dziedātājiem, kuri atteicās?Šķiet, ka kundze melo.Es, un domāju, arī pārējie dziedātāji pie Guntara dziedāja ar prieku un dziedātu vēl šodien.
kroko
k
"Tu nezini pirmsākumus no kurienes tie dziesmu svētki Latvijā radušies." Zinu. Un zinu, kuri latvieši savulaik dziesmu cēla. Tie paši, kuru grāmatas kristieši te nesen dedznāja. Es gan arī nesaku, ka visi kristieši ir vienādi. "Vai zini ko Dievs saka par sātanu,ka viņš ir melis ,zaglis un slepkava,un viņa mērķis ir cilvēku ievest ellē,vietā ,kas ir sagatavota viņam un viņa kalpiem dēmoniem." Vai zini, ko kroko saka par kristietību (reliģiju kā tādu), tā ir mele, jo dieva nav, zagļa, jo nauda, nodokļu atlaides un lobisms - tas sader ar baznīcu kā cimds ar roku, slepkava - cik romas katoļu baznīca ir sadedzinājusi, vai vienkārši ar cirvi nokāvusi. Reliģija ir sātans. Bet! Man nav nekādas problēmas ar ticīgiem cilvēkiem. Tomēr, lasot Jūsu komentāru, mani māc šaubas, ka esi tikai ticīgs. Un tādēļ arī tāda reakcija no manas puses. Lūdzu, lūdzu, pārlasiet bībeles, kur ir melns uz balta - tādi fanātiķi kā Jūs ir grēks. Tagad kopā lūgsim dievu, la viņš piedod grēkus, ceļ dziesmusvētkus, uzlabo ekonomiku (tik nez kā viņš to izdarīs, ja viņam pašam visu laiku vajag vēl un vēl. dievs ir visuvarens, bet, klik, kaut kā nespēj sakārtot savas nauda lietas), ir mūsu karavīru rokās, kad tie galina ienaidnieku, un iemet tumšā bedrē visus homoseksuālistus! Āmen.
cony
c
Saki,viens cilvēk,ka Latvijā ir demokrātija,kad viens cilvēciņš izteicis savu viedokļi,ka ir diena un ir nakts,vai,ka dziedātāju un dziesmu svētku organizēšanās un kustība un finansēšanās varētu notikt arī savādāk,kā tā notiek līdz šim,tad pareizo cilvēku grupa vai partija,nolej Kirsi ar dubļiem no kāju pirkstiem līdz matu galiniem un par ko.Par to,ka viņš netikai dara un verdziski paklausa priekšniecei,bet arī domā. Arī komentātors ``zvirbulēns`` ir sašauts par tādu feodālismu un viņam mans atbalsts.
Šarlabō
Š
Starp citu jebkura veida fanātisms un dogmatisms ir lielākais grēks. Var jau apgalvot, ka Dziesmusvētku pirmsākumi meklējami caur Dievu, bet nevar apgalvot, ka caur Rietumeiropas ieviesto kristietību. Latviešiem ir savi Dievi, kas nav viss kaut kādas mistiskas radības. Dziesmu svētkiem ir izkristalizējies vēstījums, proti, tie ir latviešu tautas svētki un par pamatu ir folkora un kultūras mantojums. Tie nav un nebūs reliģiozu fanātiķu svētki. Aizmirsti!
Tev ,kroko.
T
Nejauc elkdievību.kas ir ticība radībai ,ar ticību Rādītājam ,jo tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas, un nav savienojamas.
Tev kroko.
T
Tu nezini pirmsākumus no kurienes tie dziesmu svētki Latvijā radušies.
kroko
k
Un tagad jautājums- kāds sakars dievam un sātanam ir ar dziesmusvētkiem? Ticība tur ir - tad tik daudz cik latviešu senticība, kas atklājas tautasdziesmās. Tavs dievs un tā sekotāji kā Jūs jau kopš 12.gs. dedzina latviešus.
Piekrītu.
P
Velns ir viltīgs. Piemēram,velns saldu garšīgu konfekti,kurā būs nāvējoša inde,kas iedarbosies pēc kāda laika, ietīs skaistā,spožā papīrītī un tev to piedāvās,un viņš to darīs tik ilgi ,kamēŗ tu to paņemsi un to apēdīsi. Tāda ir velna taktika, viltība,labs piedāvājums ar nāvējošām sekām.To sauc par kārdināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

 

Kultūras Dienas interviju ar Guntaru Ķirsi lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas