Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vai varēsim dzert krāna ūdeni?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu
N
Vēl gribu piebilst, ka Berlīnē ir ap 18% bezdarbs. Tā ka nekāda paradīze tur ļautiņiem arī nav, ja gribat salīdzināt cenas. Cita lieta, ka mūsu ierēdnīšiem nebūtu jāsaņem lielākas algas nekā Berlīnes ierēdņiem, par to nav runas!
Nu
N
Latvijā jau viss visiem ir par dārgu: ūdensapgāde par dārgu, NĪ nav vajadzīgs... utt. Tāpēc arī dzīvojam miskastē!
dabasdraugs
d
Interesanti, ka tas "Kāds, kas dzer" parastu ūdeni uzdzer vienīgi tabletēm - pārējos gadījumos viņš to vienmēr sadraņķē ar zafti utt.., vai arī vāra kafijā... :) Dīvaini. Bet krāna ūdeni Latvijā gan es nedzeru un citiem arī neieteiktu. Mūsu ģimenē mēs ūdeni dzeram pietiekami daudz, nelikdami tam bez jēgas klāt visādus cukurotus draņķus, bet filtrējam ūdeni ar filtrkrūzi. Toties ārzemēs (rietumvalstīs) es krāna ūdeni dzeru bez šaubīšanās. Vēl nav gadījies redzēt tādu zemi, kur cilvēki teiktu, ka nevar dzert ūdeni no krāna. Anglijā to iespējams arī palūgt (un bez maksas) jebkurā kafejnīcā.
to Kādam kas dzer...
t
Dzer, dzer, kamēr iedzīvosies dzeltenajā kaitē vai vēl kādā draņķībā. Vismaz savus bērnus būtu pažēlojis. Zinu, ka Teikā bieži nāk dubļi, ja piecas minūtes nostādina, skaidra zeme apakšā.
Kristīne
K
Kad dzīvosim ar Berlīnes ekonomikas attīstības līmenī un Berlīnes algu apmēra līmeni, tad arī var sākt domāt par ūdensapgādes pakalpojumu paaugstināšanu 4-5 reizes. Latvijā ūdens pakalpojumi ir neaptverami dārgi - zelta vērtībā. Kā var uzrakstīt vispār šādu rakstu?! Latvijā otrs dārgākais pakalpojums aiz apkures ir ūdens.
iudeņš
i
Ar krāna ūdeni ir tā - kā nu kurā pilsētā, pilsētas rajonā un mājā. Droši vien, ka lielākajā daļā krānu ir labs dzerams ūdens, bet ja pa krānu bieži nāk brūna žļurga, tad jau sāc skatīties ar aizdomām. Man reiz nācās būt kādas pazīstamas firmas pārstāvniecībā Tamperē, Somijā. Gribējās padzerties vienkārši ūdeni, ne tēju vai kafiju. Prasu vietējiem, kur šiem dzeramais ūdens (pie mums taču pilni biroji ar vendenu, ko tu vari zināt, kā svešā vietā ar krāna ūdeni?). Viņi saka, ka dzeramais ūdens krānā. Sākumā pat domāju, ka mani āzē un turpināju meklēt ūdens bačoku, bet viņi uz mani sāka tā jocīgi skatīties.
-..-
-
Man liekas, ka attaisnojums " 'noteikta pakalpojuma/preces' cena Latvijā ļoti atpaliek no vidējās 'pakalpojuma/preces' cenas Eiropas Savienībā" Latvijā tiek lietos tik bieži, ka nelabi paliek. Bet neviens šādu izteicienu brēcējs nav paskatījies vidējās algas virzienā, kāda tā ir šeit un kāda citur Eiropā.
Bušs
B
Varēsim dzert, kad netīrās okupantu cūkas aizvāksies no Latvijas!
kāds, kurš dzer krāna ūden
k
Es dzeru, mani tuvinieki dzer, kaimiņi, kolēģi, draugi - visi mēs dzeram krāna ūdeni. Nevārītu uzdzeram tabletītēm, uztaisam citrondzērienu vai zaptsūdeni, lietojam sasaldētu kubiciņos pie kāda grādīgā, vārīts sanāk tējiņā, kafijā un zupiņā. Nu ko snob, ka tev nesanāk kā Džeksonam - pārliekas pūles dzīvot pārspīlēti sterilā pasaulē, viņu par nemirstīgo, diemžēl, nepadarīja. Es patiešām neesmu trūcīgs cilvēks, bet lautiņus, kas tērē naudu dzeramajam ūdenim nesaprotu un arī nenosodu - katrs lai dzīvo ar saviem mītiem!
ABC
A
Interesanti, vai kāds pazīst kādu, kurš dzer krāna ūdeni??
B.
B
Protams. Par ko vispār var runāt ja Rīgā (valsts galvaspilsētā) ir ielas, kurās namu iedzīvotājiem ir peejams tikai aukstais ūdens (un dažkārt nesaprotamā dzeltenā nokrāsā) un nav pat centralizētās kanalizācijas. Un tā ir Eiropa, tas ir 21. gadsimts. Zinu par ko runāju, jo man ir daži radinieki, kas dzīvo šādos namos pat 5 vai 10 minūšu braucienā no pilsētas centra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas