Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vaidere: koalīciju jāveido partijām ar līdzīgām programmām

Jaunā Latvijas valdošā koalīcija jāveido trim partijām ar līdzīgām programmām – Zatlera Reformu partijai, Vienotībai un Nacionālajai apvienībai, uzskata eiroparlamentāriete Inese Vaidere (V).

Politiķe arī nedomā, ka Latvijai būtu vajadzīgs tā dēvētais tehniskais premjers, jo neredz nekādu iemeslu politiski neitrāla cilvēka aicināšanai par valdības vadītāju. „Premjera postenis ir pirmkārt jau politiskā atbildība, kuru grūti realizēt bez partijas atbalsta,” norāda I. Vaidere, piebilstot, „ka viens politiski neitrāls premjers mums jau bija – Andris Šķēle”.

Eiroparlamentāriete arī uzskata, ka minēto trīs partiju koalīcija būs pilnība rīcībspējīga, jo visiem trim spēkiem ir līdzīgas ekonomiskās programmas un tās vieno „pret oligarhiem vērsts noskaņojums”.

Savukārt kas attiecas uz Saskaņas Centra (SC) iespējamo dalību valdībā, tad I. Vaidere uzskata, ka tas būs iespējams tikai tad, kad šai partijai būs „normāla programma” un kad tā rīkosies atbilstoši Latvijas Republikas politiskajam spēkam.

„Es nedomāju, ka Latvijas valdībā ir vieta politiskajam spēkam, kuram noslēgts sadarbības līgums ne tikai ar Vienoto Krieviju, bet arī ar Ķīnas Komunistisko partiju, un kura viens no dalībniekiem ir Sociālistiskā partija, kas pati sevi dēvē par PSKP tiešo mantinieci,” saka I. Vaidere.

Politiķe arī uzsver, ka neatbalsta politisko spēku dalīšanos pēc nacionālā principa, norādot, ka „tā dēvēto latvisko partiju durvis vienmēr ir atvērtas valstij lojāliem cittautiešiem, un netrūkst cilvēku, kas izmanto šo iespēju”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas