Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valdība apņemas no ēnu ekonomikas papildus iekasēt Ls 45 miljonus

Valdība šodien nolēma nākamā gada valsts budžeta projektā ieļaut apņemšanos papildus no ēnu ekonomikas nodokļos iekasēt 45 miljonus latu.

Patlaban sagatavotais likumprojekts paredzēja no ēnu ekonomikas iekasēt 15 miljonus latu, un par to panākta vienošanās ar aizdevējiem. Tomēr, pēc premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") ierosinājuma, šis plānotais iekasēšanas apjoms tika palielināts par 45 miljoniem latu, tādējādi valdība nākamgad plāno no ēnu ekonomikas mazināšanas iekasēt 60 miljonus latu.

Šī apņemšanās par papildu 45 miljonu latu iekasēšanu gan netiks uzskatīta par budžeta konsolidācijas pasākumu.

Jau ziņots, ka šodien notiek Ministru kabineta ārkārtas sēde par priekšlikumiem likumprojekta "Par valsts budžetu 2011.gadam" izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā.

2011.gada valsts budžeta projektam un to pavadošajiem likumprojektiem iesniegti 490 priekšlikumi. Gandrīz 40 priekšlikumi saņemti likumprojektā "Par valsts budžetu 2011.gadam", visvairāk priekšlikumu iesniegts par iecerētajām izmaiņām sociālās jomas likumos.

Jau ziņots, ka Saeima pagājušajā nedēļā pirmajā lasījumā atbalstīja 2011.gada valsts budžeta likumprojektu.

Kopā ar nākamā gada valsts budžeta projektu atbalstīts arī vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvars 2011.-2013.gadam.

Par budžeta likumprojektu balsoja 69 deputāti, pret bija 26, neviens neatturējās. Pret balsoja tikai apvienības "Saskaņas centrs" (SC) deputāti, bet pārējās opozīcijas partijas - apvienība "Par labu Latviju" (PLL) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - budžeta projektu pirmajā lasījumā atbalstīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas