Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valdība atbalsta rotāciju iekšlietu sistēmas augstākajos amatos

Valdība bez debatēm un jautājumiem pāris minūšu laikā apstiprināja iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) iniciēto rotāciju Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas augstākajos amatos.

Līdz ar valdības lēmumu līdzšinējais VP priekšnieks Aldis Lieljuksis kļuva par IeM valsts sekretāru. Līdzšinējam valsts sekretāram Aivaram Straumem valdība atļāva doties izdienas pensijā. Viņš gan turpinās vadīt Krīzes vadības padomes sekretariātu, ko, apvienojot darbus, bija darījis līdz šim. Savukārt VP šefa krēslu A. Lieljukša vietā līdz ar valdības lēmumu ieņems līdžšinējais galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks ģenerālis Valdis Voins.

Apstiprinot visus trīs, ministri valdības sēdē applaudēja. A. Lieljuksis un V. Voins piebilda: "Gods kalpot Latvijai!" Lemjot par A. Straumes palaišanu pensijā, iekšlietu ministre L. Mūrniece viņam pateicās par ieguldīto darbu iekšlietu struktūrās. Pēc valdības sēdes V. Voins atzina, ka viņa viena no galvenajām prioritātēm būs saglabāt VP iespējas veikt visas tai paredzētās funkcijas - nodrošināt kārtību, cīnīties pret noziedzību u.c. Viņš atzina, ka tuvākajās dienās viņš izveidos savu vietnieku komandu, taču personālijas neatklāja, sakot, ka tuvākajās dienās par to informēs. Līdzšinējo VP darbību viņš vērtēja kā stabilu.

A. Straume par došanos izdienas pensijā bija domājis jau labu laiku un lēmumam nav tiešas saistības ar valdības maiņu. Vienlaikus viņš apzinājās, ka šobrīd aizejot pensijā, viņš nodrošinājis, lai iekšlietu ministres iecerētā rotāciju īstenotos. Darbu Krīzes vadības padomē viņš atsākšot aprīlī. "Tagad gribu kādu brītiņu atpūsties," atzina A. Straume.

Apņēmības pilns strādāt jaunajā amatā bija arī A. Lieljuksis. Par būtisku reformu un pārmaiņu iespējamību viņš vēl neizteicās, sakot, ka jātiek galā ar gaidāmajiem valsts budžeta grozījumiem. Viņš gan uzsvēra, ka policijas struktūrām "vislabākais būtu, ja darba samaksu mēs liktu mierā".

Jau vēstīts, ka par pārmaiņām augstākajos iekšlietu sistēmas amatos ministre nāca klajā dažas dienas pēc valdības apstiprināšanas. L. Mūrniece uzskata, ka līdz ar rotāciju amatpersonām būs iespēja paskatīties uz sistēmu no malas un veikt nepieciešamās reformas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Kriminālpoliciju varētu vadīt "ekonomistu " šefs Kviesītis

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Straume dosies pensijā un vienlaikus strādās Lieljukša pakļautībā

Par Galvenās kārtības policijas pārvaldes šefu varētu kļūt Dzenis

Lieljuksis par IeM valsts sekretāru, Voins – par Valsts policijas šefu


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas