Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valdība gatava eiro pārsaukt par euro

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nastasja Fiļipovna
N
Kāds idiotisms, kas tomēr dīvainā kārtā tā īsti vairs pat nepārsteidz!
garāmejot
g
"Ņemot vērā ECB viedokli, valdība nolēma.. " nu ko māžojaties, rakstiet, kā ir "ECB pateica "vajag", un valdība teica "jā, kungs, kā kungs vēlas"".
ilze
i
Mēs Latvijā visu izrunājam tā kā rakstām un visu rakstām tā kā izrunājam!!! Gribu redzēt, kā vācieši vai angļi savu "jūro" vai "oiro" vietā ņemtos izrunāt "euro" !! Tad lūdzu - mūsu pretprasība ES - lai citas dalībvalstis piemēro savu euro izrunu uz patiesu "euro"!! Nju, atlernatīva, protams, ir labot mūsu valsts valodas pamatlikumus un ieviest rakstībā vārdu euro, kuru visi tāpat sauks par eiro, un mums gramatikā būs pirmais vārds, kuram rakstība un izruna atšķiras!! Bet, mīļie, iedosim mazo pirkstiņu, paņems... Sveicināta, Lettonija!!
Maija
M
Minētie valodnieki nav mūsu gaišākie prāti - katram ir zināms izsauksmes vārds "eu!", savukārt izglītotākie valodnieki būs kaut ko dzirdējuši arī par fonētiku un zinās, ka piemēram vārda "tev" izrunā arī ir šis līdzskanis - "teu". Tā kā šis arguments ir lieks. Turklāt tautai mēle tāpēc nebūs jāmežģa - maciņā mums arī turpmāk pēc izvēles būs vai nu "eiro" vai "eiras" - kas nu kuram tuvāks, jo valoda ir tautas īpašums:)
Vecis
V
Valdību arī var pārsaukt par gavermentu. Un eiro labāk saukt par evro.
Valdībai
V
Varbūt pirms lemt, palūkoties tālāk par savu degungalu un pajautāt, kāpēc, teiksim, Grieķija var palikt pie sava eiro varianta, bet Latvija nevar? Tāpēc, ka mums mugura allaž pārlieku kokana. Godīgi sakot, no Dombrovska nebiju gaidījis tādu mīkstniesību.
dusmas
d
Eiro ir visnormaalakais variants!!!! Ko var njemties :(
Dita
D
Varat saukt kā gribat,no tā jau vairāk nepaliks.Vienkārši riebjas tā mūžīgā matu skaldīšana par sīkumiem.It kā nu ES nebūs vienalga,kā pie mums nauda sauksies.Sauciet kaut par katliņu,tikai krāsnī nebāziet!
Paltraku Vilis
P
Kad bobim nav ko darīt, viņš laiza pakaļu! Friči sauc eiro par oiro un neņem nevienu koko!
anglosaxis
a
Te nu ir zināma valodu atšķirība. Angļu, franču un vācu valodās rakstība atšķiras no izrunas, bet latviešu valodā katrs burts precīzi apzīmē vienu, reizēm vairākas (šaurais un platais "e") skaņas, tāpēc katrs vārds tiek izrunāts precīzi kā rakstīts. Tad nu jāizšķiras - piekrist Briseles birokrātiem, lai ātrāk tiktu pie eiro (euro), vai ievērot valodas likumus. Kas mums ir svarīgāk?
...
.
Ja raksta vai runā latviski, tad "eiro", ja angliski - "euro". Kāda problēma, tiešām nesaprotu šo neloģismu.
un
u
Dumaj ne dumaj - 100 rublej ne deņgi.
gurre
g
liela breka, maza villa. varbut, ka latviesiem ari vajadzetu pamanit, ka rakstiba un izruna ir divas dazadas lietas vismaz citas eiropas valodas. tikai mirusas valodas nemainas un neattistas. ja latviesu valoda vel ir dziva, tad ta mainas, un par to jau tik butu acimredzot japriecajas. kada vaina euro - pat izrunajot eiro? ja tikai to ieviestu atrak, butu palidzosi... valodnieku hipohondriskas vaimanas musdienu globalaja pasaule tiesam izklausas it ka kaza kaptu debesis dievam sudzeties. lai lauj valodai attistities un dzivot. parmainas ir dzivibas simptoms, vai ne ta?
vot
v
latvija nav valsts un lats nav nauda.
viss mainās
v
Vaī, ka tik tās valodnieces, kas reiz cīnījās par eiru, neķer trieka!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Finanšu ministrijas informatīvais ziņojums par vienotās Eiropas valūtas ieviešanu Latvijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas