Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valdība, iespējams, bez Saeimas atļaujas nevarēs aizņemties

Ja valdībai būs nepieciešams uzņemties būtiskas finansiālas saistības, tad turpmāk tam vajadzēs Saeimas atļauju. To paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā otrdien otrajam lasījumam atbalstītie grozījumi "Likumā par budžetu un finanšu vadību".Šādu atļauju vajadzēs, ja plānots aizņēmums, kura apjoms pārsniedz 20% no gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktā iekšzemes kopprodukta.

Tāpat Saeimas akceptu vajadzēs aizņēmumam, kas atzīstams par svarīgu un nozīmīgu valsts un sabiedrības dzīves jautājumu, kā arī skar nodokļu politikas īstenošanu un sociālās aizsardzības sistēmu.Grozījumi nosaka, ka finanšu ministrs aizņēmumu valsts vārdā varēs ņemt tikai pamatojoties uz spēkā stājušos likumu, kuru Saeima pieņems pēc attiecīga ziņojuma uzklausīšanas. Savukārt ziņojumā Saeimas sēdē par aizņēmuma nepieciešamību premjeram vai finanšu ministram būs īpaši jāpamato, kāpēc aizņēmums nepieciešams, jānorāda aizņēmuma apmērs, izmantošanas mērķi un termiņi, kā arī atmaksas grafiks un iecerētā valdības rīcība aizņēmuma nosacījumu un atmaksas izpildē.Par grozījumiem "Likumā par budžetu un finanšu vadību" otrajā un trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas