Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valdība jālemj par Lielās talkas finansiālu atbalstīšanu

Valdība otrdien lems par iespēju finansiāli atbalstīt 18.aprīlī plānotās pavasara Lielās talkas norisi, aģentūra BNS uzzināja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Lielās talkas rīkotāji vēstulē premjeram Valdim Dombrovskim lūguši izskatīt iespēju piešķirt 36 540 latu, kas būtu nepieciešami savākto atkritumu transportēšanai, maisu un cimdu iegādei, un valdības vadītājs lūdzis Finanšu ministriju šo naudu atvēlēt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Projekta "Pēdas" vadītāja Vita Jaunzeme iesaka šo naudu dotāciju veidā pārskaitīt pašvaldībām, kas iesaistījušās talkas rīkošanā.

"Atbalstot Lielo talku, kas ir kļuvusi par jaunu un spēcīgu tradīciju, atbalstot iedzīvotāju vienotību, patriotismu un savas zemes mīlestību, valdība ar darbiem apliecinātu, ka tā tic Latvijas ilgtspējībai un attīstībai, jo vesela daba nozīmē veselus cilvēkus un veselu valsti," norāda Jaunzeme.

Pirmā Lielā talka notika 2008.gada 13.septembrī Latvijas 90.dzimšanas dienas pasākumu ietvaros. Vienas dienas laikā aptuveni 50 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kam rūp ilgtspējīga valsts attīstība un iespēja dzīvot nepiesārņotā vidē, sakopa 512 talkas vietas 364 pašvaldību teritorijās. Organizatoru un poligonu aplēses liecina, ka talkas laikā tika savākti vairāk nekā 260 tūkstoši maisu ar atkritumiem.

Šogad talka notiks ne tikai Latvijā, bet vienlaicīgi arī pārējās Baltijas valstīs, Polijā un Sanktpēterburgas apgabalā. Lielo talku Latvijā organizē projekts "Pēdas", Latvijas Pašvaldību savienība un domubiedru grupa "Tīriem mežiem" sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju, Valsts kanceleju, Vides ministriju un citiem partneriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas