Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valdība rosinās vēl vairāk samazināt budžeta izdevumus

Saeimā iesniegtais valsts budžeta projekts bija balstīts uz augustā izteikto prognozi par ekonomisko situāciju nākamajā gadā, savukārt patlaban pasaules finanšu situācijas ietekmē šī prognoze ir pasliktinājusies, tāpēc valdība uz budžeta projekta 2.lasījumu Saeimā plāno iesniegt priekšlikumus vēl lielākai izdevumu samazināšanai, _Dienai _pastāstīja premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Finanšu ministrija (FM) pie valdības priekšlikumiem strādās līdz nākamajai nedēļai. Apjoms, par kādu būs jāsamazina izdevumi, un konkrētas iestādes, kam šo samazinājumu varētu piemērot, pagaidām netiek atklātas. Pēc E.Vaikuļa vārdiem, šobrīd tiek meklēti iespējamie risinājumi, iespējams, tiks samazināta arī iekšzemes kopprodukta prognoze.

I.Godmanis uzskata, ka turpmāk valdībai jārīkojas racionāli, ko var panākt, īstenojot taupīgu politiku, viņa viedokli darīja zināmu E.Vaikulis.

Pēc FM pārstāves Diānas Bērziņas teiktā, tiek domāts arī par budžeta deficīta samazināšanu.

Diena jau rakstīja, ka jau iepriekš, izstrādājot nākamā gada budžetu, valdība nolēma par 10,67% samazināt nākamā gada izdevumus un par 10% samazināt darbinieku skaitu valsts pārvaldes iestādēs. Patlaban plānotais budžeta deficīts ir 1,85% no iekšzemes kopprodukta.

Šonedēļ Saeima par nākamā gada valsts budžeta projektu plāno lemt 1.lasījumā, savukārt galīgajā lasījumā budžetu plānots pieņemt novembra vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas