Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valdība skata jaunas SVF rekomendācijas, saturu neatklāj

Valdības slēgtajā sēdes daļā otrdien skatītas jaunas Starptautiskā valūtas fonda (SVF) rekomendācijas valsts budžeta veidošanai, taču informācija par to saturu netiek atklāta. Pēc finanšu ministra Einara Repšes (JL) teiktā, rekomendācijas satur "labus padomus", kā īstenot izdevumu samazināšanu. Tie sakrītot ar Finanšu ministrijas jau iepriekš pausto par strukturālajām reformām un no valsts budžeta finansēto funkciju pārskatīšanu.

Pēc ministra teiktā, SVF saturu viņš nevarot atklāt, jo fonds lūdzis vēstulei noteikt ierobežotas pieejamības informācijas statusu. Gan no E.Repšes, gan pemjera Valda Dombrovska (JL) teiktā varēja saprast, ka SVF rekomendācijās uzsvars likts uz valdības stingru turēšanos pie iepriekš parakstītā memoranda, kas nosaka budžeta izdevumu samazināšanu, lai deficīts nepārsniegtu 5%. Sīkāk par to, vai rekomendācijās ir runa par konkrētu izdevumu samazināšanu, piemēram, sociālajām programmām vai ieņēmumu palielināšanu, paaugstinot nodokļus, arī premjers V.Dombrovskis atturējās runāt. Viņš uzsvēra, ka mērķis, veidojot budžeta grozījumus un nākamā gada budžetu, ir lai 2011.gada Latvija izpildītu Mārstrihtas kritērijus un pievienotos eirozonai. Premjers uzsvēra, ka vienpusēju eiro ieviešanu valdība nepieļauj.

Valdība vienojusies, ka 21.aprīlī tiks sasaukta ārkārtas valdības sēde, lai lemtu par ministriju iesniegtajiem valsts budžeta grozījumu priekšlikumiem, informēja finanšu ministrs. E.Repše atzina, ka situācija valsts budžetā ir smaga un "dzīvot tā kā līdz šim nevarēs, būs jāveic nopietni taupības pasākumi". Viņs atgādināja, ka valdība strādā pie budžeta grozījumiem, kuriem ir principiāli jauna pieeja, jo tiek pārskatītas no budžeta finansētās fukcijas, plānotas vērienīgas strukturālas reformas.

Pirms nedēļas, lemjot par valsts budžeta grozījumiem, valdība vienojās, ka visām ministrijām priekšlikumi budžeta izdevumu samazināšanai trīs variantos - 20%, 30% un 40% apmērā Finanšu ministrijā jāiesniedz līdz 17.aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas