Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Valdība virza uz Saeimu novadu reformu

Valdība nolēmusi nosūtīt administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu izskatīšanai Saeimā, lai arī valdībai nav vienota viedokļa par novadu reformu, kā arī nav izdevies saskaņot viedokļus arī ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS).

Valdības sēdē zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) norādīja, ka ZZS iebilst pret pārejas noteikumiem, ka paredz atlikt apriņķu veidošanu. Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) aicināja protokola lēmumā ierakstīt, ka ir nepieciešams izstrādāt atsevišķu likumu par Rīgu. Savukārt LPS iebilst pret šo likumprojektu, jo tam vairs nav pievienota novadu karte, kuru apstiprinās valdība nevis Saeima kā tas bija paredzēts iepriekš.

Diena jau rakstīja, ka Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu Saeimā skatīs bez novadu kartes, kas sagatavota kā likumprojekta pielikums, un tajā būs 112 pašvaldību. Premjers Ivars Godmanis ir vienojies ar koalīcijas partneriem, ka Saeima vispirms pieņems likumu kopumu, kas nepieciešams, lai reformu īstenotu, pēc tam deleģējot tiesības valdībai izlemt par galīgo novadu skaitu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas