Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valdības koalīcija atbalsta Rinkeviča kandidatūru 4.maija svētku organizēšanai

Koalīcija šodien vienojās, ka 4.maija svinību Rīcības komiteju vadīs Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkevičs.

Kultūras ministrija (KM) par 4.maija svētku Rīcības komitejas vadītāju rosināja iecelt E.Rinkēviču. Diena jau rakstīja, ka pagājušajā nedēļā koalīcija noraidīja ieceri Rīcības komiteju uzticēt vadīt Latvijas Ārstu biedrības prezidentam Pēterim Apinim. Iepriekš daži bijušie Augstākās padomes deputāti pauda sašutumu par P.Apiņa kandidatūras izvirzīšanu šim amatam. Vairāki no viņiem, kas savulaik balsojuši par 4.maija deklarācijas pieņemšanu, pat pieļāva iespēju neapmeklēt svētku pasākumus.

Saskaņā ar KM plāniem P.Apini tagad paredzēts iecelt par komitejas locekli, bet komitejas vadību uzticēt E.Rinkēvičam. To, kādēļ izraudzīts tieši prezidenta kancelejas vadītājs, KM pārstāve D.Vizule rakstiski pamatoja šādi: “Vadītājs tiek izvēlēts atkarībā no svētku pasākumu programmas satura un rakstura, kā arī  savstarpējā konsultāciju procesā ar visām LR Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienas svētku organizēšanā iesaistītajām institūcijām.”

“Ja Rinkēvičs piekristu to darīt, tas būtu fantastiski labi,” uzskata bijušais Latvijas Tautas frontes priekšsēdis Romualds Ražuks un pamato, ka E.Rinkēvičs, būdams Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs, labi parādījis savas spējas Latvijas valsts 90.jubilejas organizēšanā. “Viņam ir pieredze un ir cilvēki, kas toreiz to darba grupu veidoja, jo daudzi ir pārgājuši no ministrijas uz prezidents kanceleju," viņš saka. 

Plānots, ka bez E.Rinkēviča un P.Apiņa Rīcības komitejā darbosies arī KM valsts sekretāra pienākumu izpildītājs un līdzšinējais komitejas vadītājs Uldis Lielpēters, Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece, 4.maija Deklarācijas kluba biedri Velta Čebotarenoka un Jānis Škapars, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža padomniece Olga Kokāne, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs, Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktore Ilona Stepanova, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Saeimas kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis.

Jau vēstīts, ka pērn oktobra beigās valdība izveidoja Rīcības komiteju Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svinību organizēšanai, kuras pamatuzdevums ir izstrādāt pasākumu programmas projektu.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas