Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valodnieki rosina plašsaziņas līdzekļus nedēvēt par medijiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
[email protected]
d
jā, savulaik centāmies "plašsaziņu" ieviest juridiskā paritē, piemēram, administratīvā procesa likumā BET tiešām nav iegājies, mandomāt, tieši neveiksmīga vārda konstrukcijas dēļ saziņas līdzekļi saziņai domātie - draugiem.lv vai lmt medijs ir starpnieks visās valodās un visos laikos masu medijs nav jebkurš starpnieks, bet tas kurš aptver gana plašu loku tad nu sanāk, ka masu medijs daudz nepāprotamāk raisa pareizās asociācijas un tāpēc laikam arī paši komunikācijas eksperti nelieto plašsaziņu nekā personīga taču visticamāk, ka beigsies tāpatiņās kā ar firmām un uzņemējsabiedrībām firma ir gan zīmols, gan komecsabiedrība - tieši šādā nozīmē šis termins tika lietos jau padomjlaikos ("firmas zīme" vai "mana firma") nu neidzīvosies tārādes, tālapraides, tāldzirdes un citas rupučpeles vai ežperdeļi
HG
H
grūti spriest... nekas pret valodniekiem nav, bet man jau liekas, ka tagad katrs jaunais vārds tiks rakstīts ar 2 vārdiem vai būs saliktenis. Saprotu, grūti jau ir atrast pareizo tulkojumu jauniem vārdiem, bet... tik reti tiek domāts kaut kas jauns.
Trīne
T
Tas tak sen jau izdebatēts un pieņemts: plašsaziņas līdzekļi. Kāds juristu konsultants vai paviršs ierēdnis vienkārši palaidis pa roku galam to (šajā gadījumā traucējošo) mediju. Un par `drošības` un `drošuma` nošķiršanu tak arī sen skaidrs un saprotams.
Matemātiķis
M
Sazināsimies ar platēm :))
nav ko mēdīties
n
Piekrītu valodniekiem.
Janis J. Dimants, Jr., M.D.
J
Ja, valodai jabut gludai un veiklai. Tada mums ir, bet nevajaga maksligi to sarezgit!
VIP
V
Pirms izdomāt terminus vajadzētu pakonsultēties ar masmediju speciālistiem! Vārds plašsaziņas ir par sarežģitu izrunā un tas praksē nieviesīsies lai arī kā daži terminologi to gribētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas