Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valodnieki vārdu «dižķibele» nedomā ieviest oficiālajā terminoloģijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
P
P
dižķibele tiešām nav Vaideres izdomajums - lai vina pati pasaka to. tad jau visiem cietiem to varud var piesiet.es arceros, ka jau pirms Vaideres to vardu vareja lasit medijos un dzirdet, tapec nav ko visparinat.
cits valodnieks
c
"dižķibele" ir pavisam labs vārds un tas būtu paturāms; tas pats ir sakāms par "vaimanoloģija".
Katrīna
K
Cik atceros, tā bija Janīna Kursīte, nevis Vaidere .....
žoržs
ž
pēdējā gada apnicīgākais vārds
Beidzot!
B
Starp citu, to jau sen vajadzēja pateikt.
zive
z
man sis vards "dizkilele " ta riebjas un vel vairak riebjas ta stulba bada dzeguze Vaidere, Kad sis vards uzradas, es domaju, nu kurs idiots to ir izdomajis> jo sis vards no pasa sakuma ir pretigs lidz ar tas raditaju. Es kaut ka biju iedomajies, ko so stulbo/reti pretigo vardu ir izdomajusi Freiberga, jo ta jau ari neko citu nejedz ka kaut ko filozofet. Loti labi,ka Latvija vel ir saglabajusies inteligenti cilveki, kuri latviesu valoda nelegalize suragatvardus, kurus izdoma kaut kadi smerdeli, sabiedribas atkritumi. Paldies liels skujinas kundzei.
Hi-Hi
H
Lai gudrie valodnieki latvisko aotomašīna peugeot nosaukumu: sauksim par pežu vai?
Teodora
T
Piekrītu! Arī ļoti ceru, ka vairs šo īpaši muļķīgo vārdu nekur nesastapšu.
Mooz
M
Nu tad beidzot valodnieki pieņēmuši kādu jēdzīgu lēmumu. Pēc visām īslanžu muļķībām, beidzot noraidījuši kādu sviestainu ideju. Protams, ka ķibele latviešu valodā nozīmē kaut kādu nelielu problēmiņu, kas ātri tiek atrisināta. Vai valsts teju teju izglābšanās no bankrota ir neliela problēmiņa. Savukārt vārdam dižens, dižs ir viennozīmīgi pozitīva nozīme. Kopumā ceru, ka tagad Delfi un arī Diena beigs mērkaķoties un nerakstīs vairs šo muļķīgo nenotikušo jaunvārdu
!
!
Piekrītu, jo neizsmeļami mēsli līdz ausīm nav DIŽI. Tie ir pamatīgi, varbūt. Nelietošu to vārdu. Eiras nelietoju. ;)
Aldis Lauzis
A
Jā, krīzes var būt un ir dažādas. Pati lielākā krīze Latvijas jaunākajā vēsturē sākās 1992.-1993. gadā, un tā vēl nebūt nav beigusies.
Aldis Lauzis
A
Viegli pārliecināties, ka jaunvārda "dižķibele" pirmautors ir žurnālists Ivo Leitāns. Pagājušā gada 27. martā viņš tviterī publiskoja šādu ierosinājumu: "Gada jaunvārda konkurss - kā latviski saukt "krīzi"? Mans variants: Dižķibele" [3:06 PM Mar 27th]. Plašas politiķu un žurnālistu aprindas šo vārdu gan sāka izmantot tikai mēnesi vēlāk – pēc 26. aprīļa, kad Pilsoniskās savienības dibināšanas kongresā šo vārdu pateica Inese Vaidere.
joe
j
Pēc padomju rūdījuma neparko nenoticēšu, ka nebija "rīkojuma no augšas" visiem masu mēdijiem lietot tikai šo vārdu. Tāpēc, ja popularitāti nosaka kaut kā uzstājīgas pieminēšanas biežums presē, tad arī "tauta bezgalīgi mīl savu vadoni" (vārdu un valsti katrs var piemeklēt pēc patikšanas, ne agrākā, ne visjaunākajā vēsturē piemēru netrūkst).
U
U
Superbēda... :) Nevajag ekonomikas nostāšanos normālā stāvoklā pēc mākslīgi pārkarsēta laika, saukt par krīzi. Faktiski krīze bija tad, kad daudzi iedomājās, ka viss tagad nāks na haļavu un visu laiku. Krīze ir beigusies, vienkārši jāmācās un jāstrādā. Pārējie sūkā ķepu.
Vuarzazi
V
Nenicināsim sarunvalodu !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas