Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valstij būs jāmaksā vecākiem 500 latu par atteikšanos reģistrēt bērna vārdu Otto

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
azia
a
nu labi,neļausim
azia
a
labais
briiviiibuuu
b
Likvidēt visus valodniekus un pie reizes atlaist visas latviešu valodas učenes. Lai brauc uz Irland sēnes lasīt. Būs par ko konsolidēt budžetu. Katrs runā un raksta kā māk. Norāde uz gramatiskām kļūdam ir nesmērīga iejaukšanās personīgajā dzīvē. Katram ir tiesības uz savu identitāti. Dajoš katram valodas un rakstības brīvību.
ha...
h
kāpēc VALSTIJ būtu jāmaksā (tas ir VISIEM!!) ,,ir taču atbildīgā persona..kas deldē krēslu..pieņem lēmumus..un saņem ALGU!!! un ja SLIKTI pilda savus pienākumus LAI MAKSA !!!!
Purkšķis
P
Mana nākošā bērna vārds būs Ottttttttttttttttttttto Purkšķis. Lai tikai pamēģina nereģistrēt! Sūdzēšos Cilvēktiesību tiesā! Vēl sūdzēšu tiesā Īslandi (bijušo Islandi), par to, ka tā manas meitas, Islandes pilsones pasē raksta uzvārdu Purkšķadottir. Un vispār, visus sūdzēšu tiesā!
Nuja!
N
Par cik atteica divas dzimtsarakstu nodaļas, lai dala uz pusēm, nebūs tik sāpīgi!
M-ja
M
Šim nolūkam ir paredzēta regresa prasība. Ja valstij būs jāmaksā par katru idiņu, tad ne tik Latvijā, bet visā pasaulē naudas nepietiks.
ļ
ļ
Valstij būs jāmaksā vecākiem 500 latu par atteikšanos reģistrēt bērna vārdu Otto ------------------------------------------- nevis "valstij", bet tam IDIOTIEM Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas Dzimtsarakstu nodaļā, kuriem Augstākās tiesas Senāts tagad uzlik par pienākumu pieteicēju dēlu reģistrēt ar vārdu Otto un noteikts morālā kaitējuma atlīdzinājums 500 latu apmērā. Šis spriedums nav pārsūdzams.
GM
G
The girl's name Kate k(a)- te. Short form of Katherine, also used as an independent name. Writer Kate Chopin; actresses Kate Capshaw, Kate Jackson, Kate Nelligan, Kate Hudson, Kate Beckinsale, Kate Winslet; German artist Kaethe Kollwitz; designer Kate Spade; model Kate Moss. Kate has 15 variant forms: Cait, Caitie, Cate, Catee, Catey, Catie, Kaethe, Kait, Kaite, Kaitlin, Katee, Katey, Kathe, Kati and Katie. Kate is a very common first name for women (#464 out of 4276) and also a very common last name for both men and women (#35491 out of 88799). (1990 U.S. Census)
Ministry of Truth
M
Labojums - lidzskanis. :) Lidzskanis "t", pec viena iedalijuma veida, ir nebalsigs, un ta dubultojums teoretiski ir pieskaitams pie tadiem pasiem veidojumiem, ka "cc" vai "ff", vai"pp", kadu latviesu valoda nav. Bet valoda mainas. Turklat lielaka problema ir tas tantes- registratores, no kuram viena Otto apstiprina, bet cita - ne.
Ministry of Truth
M
Ta nebut nav. Izruna vardus ar vienu "t" loti dazadi. Piemeri nav talu jamekle. Motosports vai Latloto skan raiti. Foto(grafija) ari. Bruto un neto pec "t" izruna jau jutams neliels pagarinajums - skana skietami ir par mikrona tiesu, bet garaka. Turklat tas nav vienigais patskanis, kas skan gari, bet tiek raksts ar vienu burtu. Pamegini strupi iztunat "n" vardos Marcis Bendiks un "dzenis".
Ministry of Truth
M
Es varu nosaukt ari dziedataju Kate Bush, tomer sada prakse angliem kopuma nepastav. Pat nerunajot par 10 vai 20 popularakajiem vardiem, ko zeniem vai meitenem dod sobrid vai deva Viktorijas laikmeta. Un jus esat prasts. Drosi vien ari filolops.
mja...
m
Varētu izvērtēt to amatapersonu rīcību, kas tik traki alka tiesāties tādas lietas dēļ un likt tos Ls 500, kā arī visus citus tiesāšanās izdevumus atmaksāt no savas algas. Tad varbūt nākamreiz padomās. Stulbums kaut kāds! Un vēl brēc, ka algas šiem griež. Kad izbeigs bezjēdzīgi tērēt naudu, tad arī arī algām pietiks.
.
.
pirmkārt, francūži francisko praktiski visu, viņi ir ar to slaveni, tiaki viņi ir tik šovinistiski, ka neviens viņiem neko neuzdrošinās pārmest. tavs piemērs ar vāciju un valdi zatleru it kā jau atbilst patiesībai, tikai neaizmirsti, ka tur to visu izrunā kā faldis catlers. man bieži ir gadījies, ka es nespēju pat iebraukt, ko man vācieši grib pateikt, minot kaut kādus pilnīgi aplam izrunātus latviešu personvārdus vai vietvārdus. par vārdiem ar mīkstinājuma un garumzīmēm vispār nerunāsim, tas ir īsts cirks. tad jau labāk būtu rakstību mazliet piemērojuši izrunai.
mazā
m
Zinu konkrētu gadījumu, kad divām māsām viņu lietuviešu izcelsmes uzvārdu Tapkus mēģināja sakropļot 90. gadu sākumā. Viņas pases mainīja dažādās dzimtsarakstu nodaļās un vienai uzvārds tika pārveidots uz Tapkuse, otrai lika izvēlēties starp variantiem Tapke un Tapka :D Tikai tad, kad tika piedraudēts ar visām iezpējamām tiesām, dzimtsarakstu nodaļas tantuks ierakstīja īsto uzvārdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas