Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valsts budžeta potenciālie ienākumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
d'Andris
d
Vēlēšanu, arī referendumu apmeklēšanas motivēšana ar naudu - atbalstu. Piekrītu arī, ka vēlēšanu sistēmai ir jākļūst vairāk uz klientu orientētai – ar lielāku iespēju izvēlēties. Es pats atbalstu 50 sarakstos/50apgabalos variantu, bet interesants ir arī minētais Austrijas variants. Jebkuram ministram un politiķim vispār ieteiktu neizmantot budžetu kā argumentu viena vai otra lēmuma lietderības novērtēšanai. Lēmums ir pareizs vai nepareizs, to var realizēt vai arī nevar. Finanses var ierobežot realizēšanu, bet nedrīkst šajā gadījumā vēlēšanas uztvert kā nodokļa paveidu. Vēlāk šo summu ieplānos budžetā, bet vēlētāji ņems un atnāks uz vēlēšanām. Ko tad? Sodīs plānotāju? Viņš nākošreiz nedos naudu vēlēšanu informatīvajai kampaņai :) Budžets nedrīkst būt pašmērķis. Tā mēs jau esam iekrituši gan ar stāšanos ES, gan NATO. Tieši tā pienāca treknie gadi - budžets taču bija OK ...
Ieva
I
Vienu laiku arī pie mums pašvaldību vēlēšanās šāds princips darbojās, tikai acīm redzot nespēja ļautiņi sastrādāties, jo uzskata pašvaldību (arī valsti) par sili. Un viss. Tāpēc visapkārt valda bardaks un vēlētājus māc apnikums. Es, piemēram, nekādu citu iemeslu, kā to, ka vajag ievēlēt pēc iespējas vairāk purnu no pāris partijas, izdomāt nespēju.
Sandra
S
Jā, pirms šīs sistēmas ieviešanas noteikti jāpārdomā arī par partiju ievēlēšanas principa maiņu. Jo man kā jaunietei jau noriebies teju vienus un tos pašus "vīrus" redzēt. Šajā sakarā man patīk piemēram Austrijas pieredze, kur vēlētāji neizvēlas vienu konkrētu sarakstu, bet no visiem sarakstiem kopā izvēlas tos cilvēkus, kurus vēlas redzēt darbojamies valsts interesēs.
Ieva
I
Un vēl viena būtiska problēma: pa kādam tīri saprātīgam cilvēkam var atrast pat Šlesera saraksta astē, taču, ja es paņemšu listi, izsvītrošu tos, kas man nepatīk, tad reāli nobalsošu tieši par izsvītrotajiem, jo pie tāda daudzuma cerēt uz jaunām sejām var, ja tās ieliek saraksta pašā augšā, bet partijas parasti uz to neiet.
Ieva
I
Labi, tikai tad ir jāievieš obligātā kvalitatīvas programmas sastādīšana: lai eksperti nebrīnītos par tukšu frāžainību, un, protams, šīs programmas pildīšana. Un, ja šie principi netiek ievēroti, tad pirmajā gadījumā vēlēšanās startēt nedrīkst, otrajā -jāmaksā vēlētājam noteiktais sods reizināts ar nobalsojuši vēlētāju skaitu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas