Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valsts kancelejas direktoram pieprasa nevainojamu reputāciju

Nevainojama reputācija un vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā kolektīvā, kas ir lielāks par piecdesmit cilvēkiem. Šādas prasības noteiktas personām, kuras pretendē uz Valsts kancelejas (VK) ilggadējās direktores Guntas Veismanes vietu.

Kandidātam ir jārunā vismaz vienā svešvalodā un jābūt augstākai izglītībai, vēlams vadības zinātnēs, vēsta sludinājums Latvijas Vēstnesī.

Tāpat jāatbilst Valsts Civildienesta likuma 7.panta prasībām. Tas paredz, ka uz amatu var pretendēt personas, kuras nav saniegušas likumā noteikto pensijas vecumu. Nedrīkst būt radniecīgu saišu ar tiešo priekšnieku jeb Ministru prezidentu. Tomēr MK ir tiesīgs noteikt izņēmuma gadījumus, ja citādi nevar nodrošināt VK funkciju izpildi. Likums paredz vēl citus ierobežojumus, kas saistīti ar pretendenta iepriekšējo darbību.

Personām, kuras vēlas pretendēt uz amatu, jāiesniedz savs redzējums par VK darbības prioritātēm un attīstības vīziju. Pieteikumus šodien izsludinātajam konkursam var iesniegt līdz 30.oktobrim.

Jau ziņots, ka pretendentu izvērtēšanai izveidoto komisiju vadīs Ministru prezidenta biroja vadītāja Olita Augustovska. Par G.Veismanes atbrīvošanu lemts jūlijā, kad valdība atbalstīja šadu lēmumu. Viņas pēdējā darba diena būs šā gada 30.decembrī.

Jāatgādina, ka par līdzšinējās VK direktores G.Veismanes rīcību iepriekš vairākkārt rakstījuši mediji. Tā  pērn, dodoties atvaļinājumā uz Ēģipti, šajā valstī viņa netika ielaista, jo ceļošanai izmantoja diplomātisko pasi.

Šogad februārī VK direktore bija apsvērusi domu, noklausīties aģentūras LETA žurnālistes telefonsarunas, kā arī pārbaudīt e-pasta saraksti, iesaistot Drošības policiju.  G.Veismane to vēlējās darīt pēc tam, kad žurnāliste publiskoja informāciju, kurai, pēc VK vadītājas domām, it kā nebija jābūt publiski pieejamai, taču žurnālisti to ieguva Saeimas komisijas sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas