Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valsts kontrole konstatē bezdarbību Mājokļu aģentūrā

Valsts kontrole (VK), veicot revīziju Mājokļu aģentūrā (kopš šā gada - Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra), secinājusi, ka tā nav veikusi vairākas likumā tai noteiktās funkcijas. Tā nav piedāvājusi pašvaldībām valsts dzīvojamās mājas pārņemt savā valdījumā, kā arī nav ierosinājusi atsavināt tās valdījumā esošos brīvos dzīvokļus kā paredzēts likumdošanā. Tāpat arī slēgti līgumu par namu apsaimniekošanu bez jebkādiem atlases kritērijiem.

Revīzija veikta par laika posmu no 2006.gada 1.septembra līdz 2007.gada 31.augustam. Šajā laikā aģentūra nav piedāvājusi pašvaldībām pārņemt savā īpašumā nevienu no neprivatizētajiem dzīvokļiem, kopskaitā vairāk nekā 4 000 dzīvokļiem. Aģentūras direktors arīdzan nav pieņēmis nevienu lēmumu par brīvo dzīvokļu atsavināšanas ierosināšanu.

Tāpat arī VK konstatēja, ka aģentūra par māju apsaimniekošanu slēdz līgumus ar fiziskām un juridiskām personām bez jebkādiem konkrētiem atlases kritērijiem un faktiski nekontrolē ēku uzturēšanu.

Pēc veiktās revīzijas VK izstrādājusi piecus ieteikumus aģentūrai, kuri jāievieš laikā līdz šā gada 1. jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas