Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Valsts nekustamie īpašumi" varētu apvienot ar Privatizācijas aģentūru

Finanšu ministra Einara Repše (JL) pagaidām saudzīgā attieksme pret valsts aģentūras Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ_)_varētu būt saistīta ar Jaunā Laika ieceri apvienot šo aģentūru ar Privatizācijas aģentūru, izpētījis laikraksts Diena. Atbilde par līdzšinējas VNĪ valdes nomaiņu pagaidām ir pretrunīga. E.Repše par izmaiņām VNĪ vadībā pagaidām runā saudzīgi

Jau neilgi pēc jaunās valdības izveidošanas un Finanšu ministrijas pāriešanas E.Repšes rokās kuluāros sačukstējās, ka VNĪ valdes priekšsēdētājs Māris Kaijaks atvadīdamies apstaigā paziņas un viņa atlaišana jau izlemta. Tomēr oficiālais viņa atlaišanas ceļš nav tik raits.

Tiesa, nevar teikt, ka E.Repše VNĪ lietā nav rīkojies asāk, kā to iespējams varētu gaidīt, ja FM vadība joprojām atrastos Tautas partijas rokās. Viņš ministrija valsts sekretāram M.Bičevskim līdz Lieldienām uzdevis iesniegt VNĪ valdes atbildības izvērtējumu saistībā ar Valsts kontroles revīzijas ziņojumu, klusībā kaldinātajiem jauna biroja plāniem, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta ēkas projekta virzību. Pēc atzinumu saņemšanas E.Repše tad arī "vērtēšot VNĪ valdes atbildības pakāpi."

Iespējams gan, ka pagaidām saudzīgā E.Repšes attieksme pret VNĪ vadību saistīta ar JL kaldināto plānu B, kas paredz apvienot VNĪ un Privatizācijas aģentūru (PA), kā arī VNĪ nodot virkni mazāku valsts nekustamo īpašumu pārvaldītāju, kuri darbojas atsevišķu ministriju paspārnē. No kāda ar JL un valdību saistīta avota Dienai sacītā izriet, ka plānu par VNĪ un PA apvienošanu JL gatavs virzīt, jo tādējādi varētu nošaut divus zaķus - "pa skaisto" atbrīvoties no līdzšinējās VNĪ valdes un TP tuvā M.Kaijaka un tikt vaļā arī no pašreizējās PA valdes, kurā darbojas TP dibinātājam Andrim Šķēlem pietuvinātais Mihails Pietkevičs un ar LPP/LC līdera Aināra Šlesera interesēm saistītais Artūrs Grants (valdes priekšsēdis).


(žurnālistes Baibas Rulles rakstu "Neglīto darījumu kantoris" lasiet šodien laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas