Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vanags: krīzē varētu būt vainīgs Rietumu civilizācijas ideāls

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzimmijs13
d
Reizēm novērojama interesanta tendence - visu labo rietumu civilizācijā postulē par kristietības nopelnu, slikto - kā novirzi no kristīgajām vērtībām. Vai tad taisnības labad kristietībai nebūtu jāatbild par visu Rietumeiropas civilizāciju kopumā? Jo ir taču skaidrs, ka kapitālisma attīstība bija iespējama pateicoties reformācijai, tā attīstību pat daļēji veicināja arī konfrontācija ar Romas baznīcu. Nesaku ka pie visa vainīga kristietība, taču labais nav iespējams bez sava pretpola, un kristiešu vadītājiem iespējams vajadzētu vairāk padomāt kopumā, kā kristietība ietekmējusi mūsu civilizāciju, gan labo, gan arī ar visām negācijām. Nevis distancēties no negatīvā, bet izvērtēt. Nav nekāds "sātans", vai cits ļaunais spēks atnesis krīzi, tā slēpjas pašā kapitālisma būtībā. Bet kapitālismu radījusi kristīgā civilizācija - tātad kristietība.
petris
p
BEIDZIET VAIMANāT LATVIEšī,PASKATIETIES PAšI UZ SEVI,ATRADUšIES šEIT PAREIZIE UN SVēTIE,TIKAI VISI APKāRT IR VASINīGI PIE VALSTS IZAGšANAS,MēS Nē ,MēS LABIE,MēS PAREIZIE,BET VISUS SOS GADUS JūS SKRIENAT PAKAļ SEKSīGāM PAKAļāM,SABIEDRīBAS PRESTIžAM,Kā TIK NOēST OTRU TAUTIETI,KA PIERāDīT SEVI PAR LABāKU,GUDRAKU,DIžAKU,BET PAšI VIEN PALIEKAT AR SAVU AUGSTPRATīBU,TAK VEL BAZNīCA JUMS UN DIEVS VAINīGS,JūS PAšī TO NETAISNīBU PIEļAUJAT,BET DIEVS VēRO,VēRO,VēRO,KA JUMS VIņš NAV VAJADZīGS,TIKAI ZIEMASSVETKOS VAI LIELDIENāS,Kā SKAISTA ģIMENES BILDīTE,PA PURNU TEV LATVJU TAUTA UN UZ KATORGU STRADāT SMAGU DARBU,LAI IZPIRKTU VAINU PRET DZIMTENI.
non grata
n
Protams, ka vainojama rietumu civilizācija, kurā grūto bērnību pavadīja kalvīši, šleseri, ušakovi birkavi un godmaņi.
feldkurāts O.Kacs
f
Vanags bija čekistu ieliktenis , taadeeļ arii velk uz veco labo komonisma ideoloģiju , ja uz bazniicas dogmu skataas filozofiski , arii Jeezus bija komoonists , jo musinaaja ļaudis uz dumpi , nestraadaat buut briiviem , tikai viņam piemita speeja tuukstoš ļaužu pabarot ar maizes doniņu un vienu zivi , kurpretim to nespeej pat premjers...., par maaciitaaju partiju gan runaa taisniibu , katoļi iecieniiti un labi ieredzeeti pie paartikušo gala , Pujats labs inkasaators , iipasumu ar pietiekoši , uz Aglonas baziliku vien cik tuukstošu nav nobeedzinaati , arii veeleetaaji katoļiem uzticiigaaki , luteraaņi vairaak briivdomaataaju un mazaak austrumlatvijaa , es dievam neticu , man to iemaaciija sociaalisms , kuru tendeeja uz komoonisma uzvaru , tur Dievam nebija vietas , un ka man taisniiba to atradu uzreiz kad ieraudziiju bazniicaa Gorbunovu seežam , kuri maitas bija tie kas apgrieza otraadi seedekļus Doma bazniicaa? ... lai pagrieztu muguru altaarim , tie bija Gorbunova kalpi ar maskavas kungu paveeleem , Vanags bija priimaa maaciitaajs SAldu , bet samaitaaja viņu čeka..., kalpo draugs vien Dievam .... kura nav!
stress
s
Piekrītu Jums pilnībā. Un vēl. sapratu, ka viss notiek likumsakarīgi. Tas tikai apstiprina to, ko par Vanagu domāju jau ļoti ilgi.
aja
a
patīk viņa naivums.
Luterānis
L
Tieši rietumu vērtību ignorance ir novedusi pie mantrausīgā materiālisma. Smieklīgi krieviski iznireļi, jaunbagātnieki, kas daudziem latviešiem šodien ir ideāls, no rietumu vērtībām nekā nesajēdz. Rietumos uz viņiem skatās ar nicinājumu un līdzjūtību. Atgādināsim, ka rietumu vērtības balstas uz rietumu kristietības (Romas, ne Bizantijas) vērtībām. Retumos ir elite un tautas vairākums, kas vairāk vai mazāk pie šīm vērtībām pieturas, un padibenes, kas tās ignorē. Pie mums šīs padibenes diktē sabiedrības vērtības. Tādēļ savas arhibīskapam Vanagam nevaru piekrist. Mums jācenšas pēc vairāk rietumu civilizācijas vērtībām, nevis mazāk - jo tad mēs pilnīgi ieslīgsim krieviskajā padibeņu kultūrā.
Austrumi
A
Austrum u uzskati par civilaciju ir pamatot uz slepkavibu genosidu un cilveku tiesibu ignoresanu. Ir jau pratigi kad religija nemaisa politika. Un Kardinals Pujats esot LLP/LC biedrs. Nemaz nevelos iet uz bazncu. dievturi pratigaka izvele
ululiņš
u
Nezinu, vai tas svētais tēvs īsti saprot, ko runā. Gribētos redzēt, kā garīgām vērtībām pievēršas tie, kuriem mūsu tēvs debesīs šodien dienišķo maizi nav devis. Viņš aizmirsis, ka viņa dieviņš radīja Ādamu kā individualitāti, nevis kā kādu indivīdu no bara. Nobeigumā - " dod ķeizaram, kas ķeizaram pieder" un "aizlūdziet par tiem, kas jūs kaitina un vajā". Tas par valdību. Bet skolās derētu ieviest mācību": Ziemasssvētki un citas pasaciņas".
lno
l
Kā šeit pareizi raksta, pie krīzes novedusi alkatība un korupcija, bet kur tad tās vairāk rietumos vai austrumos? Varat tik daudz neaizlūgt par vadītājiem, bet lūdziet vairāk par sevi, jo jūs daudz esat izdarījuši, lai cilvēkus atstumtu no Dieva. Kā pareizi teica Jurkāns: Jūs man atņēmāt baznīcu.
zeitgheist
z
Kristietībai jau ir ļoti laba doma, palīdzēt otram, palīdzēt vājākajām utt. - es pret to neiebilstu - tikai kāpēc tas netiek praktizēts? Vienmēr ir citi vēl papildus iemsli, ziedojumi, neksutamie īpašumi, nauda, akcijas utt.
vientiesīc
v
Neiestaigā stabā, savu nabu pētīdams.
garāmejot
g
Vanaga kungs, lai dzīvo Austrumu civilizācijas ideāls. Allāhu akbar ar visām bumbu jostām un caurcaurēm korumpētajiem Austrumu režīmiem. Un pedofīlus auklējošā un sargājošā kristīgā Baznīca arī lai dzīvo! :)
niknais
n
Pirmīt rakstīja cits Niknais, ne es... :)
K-K
K
... Demagogija - liela mera: puspatiesiba(tautas >dusmas) + nedefineta krize(kurmes esam...) + pasiedomats Rietumu ideals ( kailais kapitals, Globalisms, Iru un citu priesteru seksualitate un liberalisms?)+politiska saistibaLPP/PC(svetiba un aizlugsana par valdibas vaditajiem, neskirot tos pec morales ...) NELIDZINAS baznicas vaditaju moraliem pienakumiem un tiesibam spredikot par situaciju valsti ..! ... Pec Atmodas latviesu Ev. Luteranu un Katolu un ari Pareizticigo Kristigo baznicu evangelisma maksligais kultisms ir iespejis to attalinasanas no tautas, tas parazam, tas Tikumibas ... sava iekseja izoleta burbuli tas vairs nesaskata patiesibu, ne taisnibas cinas vajadzibu ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas