Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vanags: pārvēlēšanai ir plusi, bet tas neatbilst Bībelei un atgriež padomju laikos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Evalds
E
Vanags Sinodē tiks nevis pārvēlēts,bet atstādināts jeb emeritēts. Cerams,ka aizlidos arī Helena Andersone un pārējie!
Liene
L
Esmu ļoti par to, ko šobrīd dara mācītājs Valters Korālis. Pie viņa kristījām bērnu. Patīk princips, ka viņš neveido draudzi un neliek cilvēkiem maksāt nodokļus visu atlikušo mūžu. Principi viņa darbībai ir Esmu sajūsmā par viņa atklāto prieku par cilvēkiem un to, ko redzu viņa profilā draugiem.lv Vanaga kungs! Paldies, ka Jūsu šim cilvēkam esat beidzot devis brīvību no sav;am valdonīgām dusmām un brīvticīgie cilvēki Latvijā var uzelpot. Laiks arī Jums lidot brīvībā,. Kaut gan pensijas vecuma cilvēks vēl neizskatāties. Nemokaties ar savu amatu, jo savtīgums agri vai vēlu saēd pat lielas personības.
ārzemju luterānis
ā
Tieši tā! Kāpēc šis mūžīgais formulējums - ļaunie liberāļi? Tad lūdzu, atbrauciet pie mums, paskatieties, kā šīs 'sabrūkošās' draudzes darbojas pūstošajā - gribējās teikt kapitālismā, laikam tomēr liberālismā. Redzēsit tādus pašus ticīgus cilvēkus, kas visi cenšas sekot Kristum pēc labākās apziņas.
ārzemju luterānis
ā
"Nav tādas "romiskās izpratnes par bīskapa amatu". Ir tikai apustuliskā sukcesija, ko iestādīja Kristus savā katoliskajā Baznīcā. Ar vārdu "katoliskā", protams, nav jāsaprot šauri tikai Romas katoļi. Bīskapi ir vai nu Kristus apustuļu pēcteči, kas amatu pārņem caur sukcesiju, vai arī šis nosaukums tiek lietots nepamatoti." Tā ir īpaša bīskapa amata izpratne, ļoti katoliska (romas katoliska), kas ne visur luterāņu pasaulē pieņemta. Un Bībelē tiešām nekur neiet runa par bīskapu vēlēšanu kārtību, līdz ar to mums luterāņiem taču atļauts attīstīt baznīcas kārtību atbilstoši mūsu situācijai. Kas Latvijai šobrīd vislabāk atbilst, būtu sinodei jālemj.
e.s.Blofeld
e
Liekas, tā ir pašu Latvijas luterāņu darīšana, vai viņi grib uz mūžu ievēlētu arhibīskapu, vai šad tad taisīt pārvēlēšanas. Es neesmu luterānis un pat ne kristietis. Vien gribētu pievērst uzmanību aspektam, ka ir jāpadomā arī par pašu augstā amata ieņēmēju. Bīskaps faktiski ir politisks amats un atrašanās augstā politiskā amatā cilvēku degradē. To var labi redzēt Latvijas politikā ka vara un slava ir narkotikas, uz kurām uzsēžas ļoti ātri. No luterāņu puses būtu žēlīgi šo smago nastu cilvēkam nelikt nest visu mūžu.
nožēlojami...
n
... ka it kā intelektuāļu portālā Diena atskan ķengas un lamas līdzīgi delfinārijam. Izklausās, ka aiz naida te daudziem vai putas šķīst no mutēm. Tikai nedaudz atpaliekat no Delfu "štata komentētājiem" ar to, ka nav necenzētu vārdu. Taču melu, izdomājumu un naida ziņā - gods kam gods - esat vienotā frontē ar visiem praidistiem un citiem "brāļiem". Lai Dievs jums ir žēlīgs.
Grieta
G
Kur jums ir provokācija un kur driģenes? Un kāpēc mēs esam cienījami, par ko?
Aldis
A
Vai jūs, cienījamie komentētāji, esat saēdušies driģenes? Kas noticis? Vajag tikai pasviest prastu provokāciju un jūs jau putās.
lasītājs
l
Vanags ir sakasījies gan ar liberālajiem brāliem un māsām, gan ar konservatīvajiem brāļiem un māsām un vēl ar citiem ar pa vidu. Viņu vairs atbalsta tikai vecās atraugas no virsvaldes, kas vēl joprojām tur sēž un arī tikai tāpēc, ka visi vēl barojas no vienas siles. Varbūt vēl kāds laucinieks Valmieras novadā, arī. Diemžēl, Vanags mūs visus ir pievīlis. Viņš ir liela, liela vilšanās.
P€
P
Ir pienācis brīdis kārtīm uz galda. Visu, ko Vanags savārījis, vajag darīt zināmu. Un īpaši naudas lietas.
jautājums
j
Un es, kā luterānis, gribētu zināt cik tieši gadā luterticīgajiem izmaksā šis kungs, kurš tā kā ir pieteicies par tēvu....Patriarhu, tā teikt...Cik izmaksāja tā sarkanā kleita, kas viņam bija mugurā ap Jāņiem , pa tv rādija? Krāsa- scarlet...kam viens no tulkojumiem -izvirtule...sinonīms vārdam , kas te pēdējā laikā ir bieži piesaukts ...uz m... Cik vispār izmaksā tās krāšņums, kas ir arhibiskapa garderobe ?Un no kādiem līdzekļiem tas tiek apmaksāts ? LELB? Un cik ir Vanaga alga ? Kā arī viss ko viņš ir aizņēmies no LELB ?
Luterānis
L
Te jau izskanēja.. jā tiešām vai ir bibliski no baznīcas aizņemties 100 000, ar ik mēneša maksājumu 100 Ls. Arhibīskap, vai tad līdz 150 gadiem esi sataisījies dzīvot..?
LOL
L
Karīna, papildus "liberistiem" (lasi: liberāls + pederasts) iesaku jums vēl savu vārdu krājumiņu palielināt ar Dimitera iemīļoto "sorozīdi" (lasi: sorosists + žīds). abus var lietot kopā, izklausās gudrāk.
jautājums
j
Es nerunāju par objektīvo realitāti, bet Jūsu ,katoļa, pausto personīgo attieksmi pret notikumu. Es zinu, ka luterāņus iznīcināt nevar. Mums var atņemt mantu, bet ne mūsu ticību. Pat ja piepildītos visi Stankeviča ilgotie mērķi...Lielākais, ko viņš var panākt ir atšķelt daļu formāli LELB piederīgo, kas patiesībā ir slēptie katoļi, un tam apakšā ir tkai ļoti merkantilas materiālās intereses. Teikšu par sevi...Visliktākajā gadījumā es pārietu citā protestantu konfesijā , ja tādu nebūtu tad pie pareizticīgajiem, bet nekad tā nebūtu katoļu baznīca. Es nevienu neatzīšu par Dieva vietnieku zemes virsu...Nekad !
dace
d
Baznica jau sen ir parvertusies par PRIVATU SAVA VEIDA BIZNESU , un katrs ieveletais biznesa prezidents velas sava amata notureties cik vien ilgak un paskaidrojums tam ir viens - NAUDA ! Lai cik skumji tas ari neskanetu bet baznicas ar ir sava veida biznes kur valdosas valdes locekli grib cik vien atrak nonakt pie varas un cik vien ilgak notureties tani , un daris visu lai ta butu . Un arhibīskaps Jānis Vanags nav iznemums - vins sava vecuma ticis tada amata un daris visu lai tani paliktu .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas