Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vanags: šodienas smagā situācija nav salīdzināma ar padomju laikiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ka tik ne tā
k
Bija visiem darbs, izglītība par brīvu un arī medicīna par brīvu, kas tagad? NEKAS! ----------------------------------- Surogāts.
Vārna
V
Bija visiem darbs, izglītība par brīvu un arī medicīna par brīvu, kas tagad? NEKAS!!
Ak
A
Padomā gan vai tev patiktu atkal dzīvot apkrāptai, kad visu piešķīra. Kad naudu mainīja uz latiem tā nebija inflācija, bet tā ko sauca par naudu nolikšana gandrīs vietā. Gandrīz tāpēc, ka pat 1:200 nav atbilstoši. Tātad tavas mammas pensija bija nedaudz vairāk par 50 santīmiem. Jā to, ko mums piešķīora , tas sapņos nerādijās tiem , tā nedaudz tālāk, kas dzīvoja pusbadā. Un kur nu vēl garīgā brīvība.
Juta
J
Es zinu gan kaada pensija bija manai mammai-1980. gadaa vina aizgaaja pensijaa 55 gadu vecumaa, saneema 120 rublus un turpinaaja straadaat, sanemot pilnu pensiju. Vina bija skolotaaja. Kaa ir tagad, miilie patrioti?
Andris B
A
Kā vispār var salīdzināt okupācijas laiku ar Neatkarīgu Latviju? Komentētāji rakstot komentārus ar atbalstu okupācijas laikam, ir vai nu garīgi atpalikuši vai noziedznieki. Tas būtu tāpat kā slavēt Hitlera valdīšanas labos darbus, aizmirstot par Hitlera draudzību ar PSRS, par Baltijas valstu sadalīšanu, par kopīgi ar krieviem veikto Polijas okupāciju un citiem sīkākiem noziegumiem. Sen bija laiks pieņemt likumu, ka okupācijas laika slavēšana ir krimināli sodāma.
Memory
M
p.s.s. Piedošana, izlīgums, saskaņa - par to daudz padomju laikos runāja arī kustības ''Atdzimšana un atjaunošanās'' biedri (t.sk. arī šodienas arhibīskaps J.V.), kas reāli notika pēc 1991.g. augusta, kad sākās 4. maija republikas pamatu ielikšana (juridiskie likumi) ? - Naids, alkatība, nesaskaņas - un 2009.g. rezultāts ir likumsakarīgs...un atkal sākas runas par vienotību, solidaritāti..
RēgaināsVirsotnes
R
p.s. "Tas man liekas pašlaik ir visvairāk vajadzīgs, ka mēs, ļaunumu piedzīvojuši, nekļūstam ļauni un nikni un šajā ļaunumā neiznīcinām to, kas būtu jākopj," vēlēja Vanags. - tādi novēlējumi bija arī 1990.g.4.maijā, taču kāda rīcība/darbība sekoja, ja šodien esam nonākuši dziļā krīzē ? ‘’Ārkārtīgi svarīgi bija saņemt nelatviešu akceptu Latvijas neatkarības atjaunošanas idejai. Ne visi atceras, ne visi pat dzirdējuši, ka bija tāds referendums, kad burtiski izšķīrās zemes liktenis: vai atdalīties no Padomju Savienības? Un vairums, tai skaitā tūkstoši un tūkstoši nelatviešu, teica: "Jā." Mana pārliecība - vislielākā, visnepiedodamākā Latvijas politiķu kļūda ir lēmums izsviest kā kaut ko nevajadzīgu gan savus solījumus nelatviešiem, gan viņus pašus. Atsvešināt ap 40% savas zemes iedzīvotāju, - tādai rīcībai nav precedentu, un tas ir politiska idiotisma paraugs. ‘’ Roalds Dobrovenskis: no patiesības neizbēgt (LV.LV)
RēgaināsVirsotnes
R
Cik Rīgas kinostudijas filmas tika uzņemtas Latvijā padomju laikā no 1968.g.(Mērnieku laiki) līdz 1989.g. - un cik no 1990.4.maija līdz 2009.g. ? Salīdziniet OBJEKTĪVI visu to, ko savām rokām/galvām paveica reāli CILVĒKI - un tad izdariet spriedumu ! Padomju laikā nedzīvoja un nestrādāja kādi abstrakti cilvēki, - dzīvoja un strādāja mūsu vecāki un vecvecāki - un pret viņu paveikto vajadzētu izturēties ar cieņu.
RēgaināsVirsotnes
R
Jums derētu painteresēties par 1. un 2.Pasaules kara iemesliem/cēloņiem - īpaši par tiem, kas deva un parakstīja pavēles, kas radīja naida atmosfēru starp tautām un nostādīja tās vietu pret otru. Starp citu - par to humanitāro izglītību ieguvušo izvēlētajiem ceļiem un reālajiem darbiem (nevis skaistajām runām ) labi uzrakstījis Roalds Dobrovenskis - ''Rainis un viņa brāļi''. Pārāk bieži cēlu mērķu labā ir darīti tumši darbi - to jau arī var saprast, ja padomā par notikušo Latvijā pēdējos 20-it gados.
Manne
M
Jūs tiešām domājat, ka padomju zemē vienkāršais strādnieks netika pazemots?! Tika. Un vēl vairāk kā tagad. Tikai pats nepamanīja, jo partijas biedri no tribīnes skaisti runāja par to, ka nekur pasaulē nav tik labi kā psrs. Pazemojums izpaudās šķirošanas faktā - ka bija vieni veikali un poliklīnikas partijas spicei, un pavisam citi - vienkāršajai tautai. Pazemojums izpaudās faktā, ka kāds izlēma , ko tauta drīkst lasīt un ko nedrīkst, kādas filmas drīkst uzņemt un kādas nedrīkst.
vispār
v
Pie vainas tomēr būs nevis inteliģence, bet tie, kas par tādiem izliekas.
rīdziniece
r
Te mēs kārtējo reizi redzam, ka ļaunums tomēr nāk no eksakto un visādu biznesa menedžmenta zinību pārmērīgas glorificēšanas... Jā, varbūt "vienkāršais strādnieks" nevarētu sastrādāt lielas draņķības valsts mērogā, pat ja gribētu (jo viņam vienkārši prāta spēju pietrūktu), bet humanitāru izglītību ieguvušais arī to nevarētu (jo izlasītā daiļliteratūra, dzirdētā mūzika vai redzētās gleznas viņu būtu izaudzinājušas par cilvēku, kas saprot, ka būt draņķim ir slikti).
RēgaināsVirsotnes
R
A secinājumi par ''parazītiem'' ir dažādi - īpaši jau ņemot vērā pašreizējās dižķibeles iemeslus un rašanās cēloņus - nu ''vienkāršie strādnieki'' jau šitādus sū...us savārīt nevarētu - to tik ļoti izglītotie, kas banku sektorā strādā varēja izdarīt ! Un šādu dimplomēto ''parazītu'' skaits tikai pieaug - par šādas tendences negatīvajiem aspektiem filosofs&sociologs A.Zinovjevs daudz rakstīja: ''То, что мы здесь имеем, — это уникальное явление, такого в истории еще не было. Этот гибрид, несмотря на социальное уродство, может жить довольно долго, не грозя государству развалом. Хуже другое — общество становится паразитарным. Всё меньшую долю занимают в нем старатели производительного труда: рабочие, крестьяне, инженеры, врачи, учителя, деятели науки и культуры и все большую — чиновники, охранники, бизнесмены, работники масс-медиа, масс-культуры, криминальный элемент. '' Постсоветизм во мгле
rīdziniece
r
Un vēl - ko Jūs, "vienkāršie strādnieki", ēstu, kādu tehniku lietotu, ar kādām mašīnām brauktu, kādās mājās dzīvotu, kādās skolās ietu, kādu mūziku klausītos u.c., ja nebūtu bijis cilvēku ar prātu un ar izglītību, kas to visu izgudrotu un attīstītu?..
rīdziniece
r
Tātad Tu uzskati, ka, piem., latviešu valodas skolotājs (kā padomju laikos, tā šodien) ir nevajadzīgs, "parazītisks dīkdienis"?... :) Interesants secinājums. P.S. Par sieviešu tiesībām uz higiēnas precēm un uz normālu attieksmi no mediķiem reproduktīvajā jomā Tev tomēr laikam nav ko iebilst, vai varbūt Tu uzskati, ka ar to padomju laikos viss bija okei?..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas