Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Var izveidot divas stipras bibliotēkas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zane
Z
Pēteri, vai Tev ausis nesvilst un zeme zem kājām nedeg?:):):) Tu domā 100 dzīves dzīvot? Kā ārsts taču zini, ka nevar..... Kauns, kolēģi, kauns!
Saule
S
Tas ir atgādinājums,nevis jauns atzinums :)
lno
l
Novēlots atzinums:))
Saule
S
Apiņa k-gs, Jūs esat nelietis.
ziks
z
Manuprāt vienkāršāks risinājums ir Latvijas Medicīnas bibliotēku pievienot LU bibliotēkai (ja mācībām), AB (ja pētniekiem), Stradiņa universitātei (ja medicīnas studentiem). Muļķīgi būtu to pārvietot uz Pļavniekiem. To nedrīkst, jo kļūtu nepieejama.
arī
a
Nedomāju, ka runājot par Apini vai uzrunājot Apini, būtu jālieto uzruna "kungs", jo - lai nu kas, bet kungs viņš noteikti nav; to apstiprina un apliecina viņa prastās izdarības un - acimredzot - aprobežotība. Un kādā sakarībā tieši Apinis ir tas "eksperts" tieši bibiotēku jomā (un nevis savā - medicīnas jomā).
Zane
Z
Apiņa kungs, liekas Jums vajadzētu mainīt vārdu un uzvārdu no Pētera Apiņa, piemēram, uz Pjotr Hmeļs:). Tik skaistu uzvārdu nedrīkst nēsāt, ja darbojaties tik pretvalstiski. Vai Jums nešķiet, ka doma Misiņa bibliotēku pievienot Nacionālajai Bibliotēkai velk uz tādu kā kolhoza taisīšanu. Un vai Jums nepietiek drosmes publiski pastāstīt par savu ierosinājumu pagaidām Misiņa bibliotēkas fondus pārvietot uz depozitāriju Silakrogā? Misiņa bibliotēkas vērtība jau ir arī tās funkcija šeit un tagad sniegt zinātniekiem, studentiem un citiem cilvēkiem informāciju. Tās vērtība ir ne tikai grāmatas, bet arī apmeklētāju apkalpošanas tradīcijas, kas visiem šīs bibliotēkas mīļiem labi zināmas. Kas tad īsti slēpjas aiz šīs it kā "labās domas"? Vai tiešām krīze ir aizsegs, kā latvieši viens otru norok? Nesen kāda mana draudzene atbrauca no Londonas, tur bibliotēkas esot uz katra stūra, laikam jau mēs esam dumjāki un aprobežotāki par tiem nabaga britiem, kuri cenšās saglabāt savas vērtības. Skumji, Pjotr!!!!!!!!
atmiņa
a
Re, kā ir ar atmiņu - stāsta, ka šodien Apiņa kungs IZM sēdē nu ne par ko nav varējis atcerēties, ka iesniegumā premjeram ir rakstījis par to, ka Misiņa bibliotēka jāpārved uz "atkritumu krātuvi" Silakrogā. Apgalvojis, ka neko tādu neesot uz tā papīra uzlicis?! Bet tas viņa raksts turpat līdzās ir atradies. Laikam slikti redz arī.... Vai atmiņa klibo jeb vai sajutis tautas attieksmi? Nu tikai pastāvējis, ka jāsapludina ar Vilka krājumiem Gaismas pilī.
nezinītis
n
Ēkas Rīgā joprojām ir iekārojams kumosiņš, vajag tikai kādu, kas to skaisti pasniedz kā restrukturizācijas plānu. Jau 2008. gadā IZM saņēma piedāvājumu, atteikties no LAB ēkām un nodot tās privatizācijai. Atliek tikai jautājums, kur likt LAB fondus. Apiņa kungam fiksa ideja - pārvietot tos uz Silakrogu, lai netraucē procesu. Ja runā par Latvijas dabaszinātņu un medicīnas biblioteku, tad jāsaka , ka LAB grāmatu krātuve Lielvārdes ielā patiešām var uzņemt visus citu biblioteku krājumus šajās nozarēs. Tikai - tad tai jābūt nevis vienas universitātes bibliotekai, bet gan visas Latvijas akadēmiskajai bibliotekai, jo Latvijā ir 13 no universitātēm neatkarīgi zinātniskie institūti (4 lielākie no tiem - tiešā Lielvārdes ielas tuvumā) un vairākas universitātes, kā arī vesels pulks augstskolu. Taču nekādām pārvietošanām šodien naudas nav, tāpēc viss tas ir pilnīgs murgs, jeb vēlme notērēt visus resursus pārvietošanas operācijai. Kamēr pārvietos krājumus , biblioteku darbs būs paralizēts, bet tas jau nevienu neinteresē!
Pans Kazimežs
P
Vai tiesa, ka Pēteris tagad esot lielos draugos ar TP?
Jupis
J
Piedodiet - nevis LP bet LC. Kopš saplūšanas un Godmaņa izdarībām pēdējās ministrēšanas dienās, man abi šie Siāmas dvīņi sāk jukt!
Jupis
J
Vai tas nav tas pats vecis, kura tipogrāfijā iespieda LP reklāmas? Īsts piektais ratu ritenis!
Egons
E
Skrejlapu Apinis.. Kāds šim blēdim ir sakars ar bibliotēku pievienošanu, atdalīšanu, optimizēšanu? Rokas nost no Misiņa bibliotēkas! Tā ir īstenā nacionālā bibliotēka un nevienam nebūs brīv pārkāpt Misiņa savulaik dāvinājumā līgumā noteikto, ka "bibliotēka nekad nav pievienojama citām bibliotēkām". Vilkam nodos.. kam vēl ne? Tam, kurš turpina labākās naftalīna tradīcijas savā birokrātiskajā monstrā un kura grāmatas vairākas nedēļas mētājās pa Rīgas atkritumiem apkārt?
Smilga
S
Apiņa kungs! "Patlaban situācija ir pavērsusies tā, ka Latvijā " jau ir "stipra" Latvijas universitātes bibliotēka, kurā mani kā dabaszinātņu studentu apmierina gan atjaunotās bibliotēkas telpas, gan piedāvājums! Pieejai starptautiskiem resursiem nekāda bāze manuprāt nav jārada, universitātes bibliotēkā jau viss ir radīts - katru gadu pieaug jau tā bagātīgais datubāzu skaits. Kāpēc Jūs cenšaties universitātei iesmērēt nevienam nevajadzīgo vēsturisko "monstru" (ar to nedomāju Misiņa bibliotēku, kurai beidzot būtu jānonāk Rīgas pilsētas īpašumā!) ar novecojušām telpām, darba metodēm un pakalpojumiem. Manuprāt bibliotēkas attīstība ir apstājusies 90-to gadu līmenī un to par labu var atzīt tikai pirmspensijas vecuma lasītāji. Neesmu speciālists medicīnā, taču zinu, ka ir Stradiņa universitāte , kurai ir piesaistītas arī slimnīcas. Loģiskāk būtu Medicīnas bibliotēku pievienot šai universitātei. Ceru, ka LU vadībai pietiks veselīgā saprāta ieguldīt naudu savas bibliotēkas attīstībā, nevis tērēties 'miruša gulbja ' glābšanā. Starp citu - nomirt arī vajag ar cieņu!
man rūp
m
Jā, man rūp Misiņa bibliotēkas vērtību saglabāšana, tādēļ saku: visu necieņu Jums, Apiņa kungs! Tas, kas glabājas Misiņa bibliotēkā, ir visas tautas īpašums, kas nozīmē, ka jāņem vērā tautas viedoklis. Kas Jūs mudināja rosināt ēkas atbrīvošanu? Vai zināt, cik daudz Latvijā ir speciāli bibliotēkām būvētu ēku?'Rūpniecības ielas ēka ir viena no retajām... Jūs ierosināt tērēt valsts līdzekļus, pārvietojot bibliotēku, pārvešanas rezultātā zaudējot lielu daļu šo vērtību. Kuram gan nav atmiņā, kā Rīgu pārpludināja Nacionālās bibl. grāmatas, kas mētājās uz ielām, kas pēc tam ceļoja kolekcionāru vidū? Saku vēlreiz - Jūsu ierosinājumi liecina vien par mantisku ieinteresētību, turklāt, uz pēdējā, kas vēl tautai palicis - intelektuālā un kultūras mkantojuma rēķina!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas