Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Varētu veidot komisiju Loskutova atbildības vērtēšanai

Valdība pēc Ģenerālprokuratūras un Valsts kontroles pārbaudes beigām neizslēdz iespēju veidot komisiju, kurai būs jāizvērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbildība naudas pazušanas lietā.Premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis aģentūrai BNS pastāstīja, ka disciplinārlietas komisijas izveide ir atkarīga no Ģenerālprokuratūras izmeklēšanas un Valsts kontroles pilnīgā audita rezultātiem KNAB.

"Ģenerālprokuratūra varētu nākt klajā ar iniciatīvu, un valdība lemtu par komisijas izveidi," pieļāva Vaikulis.Līdz ar to izslēgt šo iespēju nevar, taču viss esot atkarīgs no pārbaužu rezultātiem. "Patlaban ne prokuratūra, ne valdība par to nav spriedusi," piebilda Vaikulis. Viņš arī atgādināja, ka komisijā atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem jābūt pieciem cilvēkiem - ģenerālprokuroram, Satversmes aizsardzības biroja vadītājam, Drošības policijas priekšniekam, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājam un valdības pilnvarotam ministram.Jau vēstīts, ka otrdien kļuva zināms, ka KNAB pazuduši apmēram 130 tūkstoši latu.Diviem KNAB darbiniekiem - Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas vadītājai Indrai Veipai un Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenajam speciālistam Jānim Imšam - jau uzrādītas apsūdzības saistībā ar naudas pazušanu.Kopumā pazuduši 89 868 lati, 38 445 eiro (aptuveni 27 tūkstoši latu) un 27 287 dolāri (aptuveni 11,5 tūkstoši latu). Pazudusī summa gan vēl tiks precizēta.Ģenerālprokuratūra arī pilnībā pārbaudīs visas KNAB sāktās lietas kopš biroja dibināšanas. Savukārt premjers Ivars Godmanis lūgs Valsts kontroli veikt KNAB pilnīgu auditu, lai pārbaudītu naudas izlietojumu un plūsmu birojā.Ziņots arī, ka Loskutovs pats negrasās atkāpties no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas