Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vasaras festivāli drošībai algo arī policiju

Šī ir otrā vasara, kad noteikta maksa par policijas iesaistīšanu kārtības nodrošināšanā privātpersonu organizētos masu pasākumos, taču pieredze abiem lielākajiem vasaras festivāliem Positivus un Baltic Beach Party (BBP) atšķiras. Pirmo policisti sargās par maksu, bet Liepājā tas notiek Valsts un Pašvaldības policijas ikdienas darba ietvaros. Uz Positivus Salacgrīvā jau šodien plūdīs automašīnu straumes — organizētāji lēš, ka festivālu apmeklēs vismaz 20 tūkstoši cilvēku, tāpēc kārtības un drošības jautājumiem jāpievērš liela uzmanība.

Kārtību policija uztur, ja sporta vai kultūras pasākums ir sabiedriski nozīmīgs. Tādā gadījumā starp pusēm tiek slēgts līgums, pirms tam izvērtējot, vai pakalpojumu sniegšana neapgrūtinās policijas uzdevumu izpildi. Pavasarī tika paaugstinātas policijas sniegto pakalpojumu cenas, līdz ar to stundā par viena policista darbu jāmaksā nedaudz vairāk par sešiem, bet par policijas auto izmantošanu — vairāk par 10 latiem.

Positivus rīkotājs Ģirts Majors sadarbību ar policiju slavē, jo darbs pie drošības plāna saskaņots jau vairākus mēnešus pirms festivāla. Festivāla teritoriju apsargās ap simts apsardzes firmas darbinieku, savukārt policisti regulēs satiksmi un nodrošinās kārtību tā apkārtnē. Cik policistu algo Positivus, Ģ.Majors neatklāj, jo nav pārliecināts, ka to drīkst: skaits esot mazāks par 100, taču "noteikti vairāk par vienu Ceļu policijas ekipāžu". Rīkotāji budžetā aprēķinājuši visas drošības izmaksas kopā, no tām policijas daļa nav pārāk liela.Savukārt viens no BBP (notiks nākamās nedēļas nogalē) organizētājiem Mareks Mediņš stāsta, ka ar policiju viņi sadarbojas jau devīto gadu, taču par to nemaksā. "Mēs pilsētai un valstij tāpat ar šo pasākumu daudz samaksājam nodokļos, arī vietējām viesnīcām un kafejnīcām nodrošinām apgrozījumu," uzsver M.Mediņš.

Statistika, cik bieži policija sniedz maksas pakalpojumus, apkopota netiek. Arī ziņas par iesaistīto policistu skaitu drošības apsvērumu dēļ netiek izpaustas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas