Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vaškevičs iesniedzis sūdzību par pielaides anulēšanu

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir saņēmis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča iesniegumu ar lūgumu precizēt, kādu iemeslu dēļ viņam anulēta pielaide valsts noslēpumam, un šobrīd tas tiek izskatīts, _Dienu _informēja biroja pārstāve Ieva Tančere.

Viņa atzina, ka SAB direktors Jānis Kažociņš atbildēs uz iesniegumu likumā noteiktajā kārtībā, taču SAB nepublisko atbildes uz privātpersonu iesniegumiem. Pirmdien darbdienas beigās V.Vaškeviča iesniegumu saņēma arī Ģenerālprokuratūra, atklāja prokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa.


Iesniegums arī Drošības policijai

I.Tančere arī norādīja, ka SAB direktora J.Kažociņa parakstītā vēstule par pielaides anulēšanu 25.jūlijā nosūtīta gan VID, gan ierakstītās vēstules veidā arī pašam V.Vaškevičam. Viņš pats portālam kriminal.lv gan apgalvo, ka ar vēstules saturu iepazinies tikai 7.augustā. Likumā par valsts noslēpumu noteikts, ka SAB direktora lēmumu persona var pārsūdzēt ģenerālprokuroram 10 dienu laikā no dienas, kad tā uzzināja par šo lēmumu. Izlemt, no kura brīža šis termiņš skaitāms, ir ģenerālprokurora kompetencē, sacīja I.Tančere.

LETA ziņo, ka piektdien V.Vaškevičs nosūtījis iesniegumu arī Drošības policijas (DP) priekšniekam Jānim Reinikam, lūdzot iepazīties ar DP veiktās pārbaudes rezultātiem, uz kuriem pamatojoties, pēc masu saziņas līdzekļos izskanējušās informācijas, SAB pieņēmis lēmumu anulēt viņam pielaidi. Minētā informācija viņam esot nepieciešama savu interešu aizstāvībai un sūdzības sagatavošanai ģenerālprokuroram Jānim Maizītim. Ar DP Dienai neizdevās sazināties.


Bez pielaides strādāt nedrīkst 

Jau vēstījām, ka V.Vaškevičam anulēta pielaide valsts noslēpumam, kas viņam liedz turpināt darbu pašreizējā amatā. Taču, kamēr V.Vaškevičs atrodas darba nespējas atvaļinājumā, VID nevar pieņemt nekādus lēmumus par viņa atbrīvošanu vai atstādināšanu no amata. V.Vaškevičs slimības lapu paņēma 28.jūlijā, trīs dienas pēc tam, kad J.Kažociņs parakstīja vēstuli par pielaides anulēšanu.

Atkarībā no tā, kā ritēs pārsūdzēšanas process, VID vadība pieņems lēmumu par V.Vaškeviča atrašanos amatā, sacīja VID komunikācijas daļas vadītāja Agnese Grīnberga. Likums Par valsts noslēpumu nosaka - ja ģenerālprokurors pielaides anulēšanu atstās spēkā, tad ar V.Vaškeviču nekavējoties būs jāizbeidz darba attiecības vai viņš jāpārceļ darbā, kas nav saistīts ar valsts noslēpumu. Savukārt, ja V.Vaškevičs atgriezīsies pirms pārsūdzēšanas process būs noslēdzies, viņš būs vai nu jāatstādina, vai jāpārceļ citā amatā. A.Grīnberga uzsver, ka VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns vēl nav izlēmis, kā rīkoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas