Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vaškevičs pats no amata neatkāpsies

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpolicijas šefs Vladimirs Vaškevičš neatzīst, ka veicis nelikumīgus mantiskus darījumus, par ko viņu vaino Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Šo apsūdzību viņš sauc par “fantastisku absurdu”. Intervijā _Neatkarīgajai rīta avīzei _viņš arī saka, ka nezinot, kurai personai ir iesauka Sports. Pats no amata viņš atkāpties negrasās.

“Es nevaru jums klāstīt kriminālprocesa materiālus. Vienīgais, ko varu teikt, ir tas, ko KNAB jau ir apstiprinājis – viņi uzskata, ka neesmu norādījis kaut kādus savu ienākumus un piedalījies neatļautos mantiskos darījumos vairāku gadu garumā. Es tā neuzskatu,” teica V.Vaškevičs.

Intervijas laikā viņš vairākkārt kritizē KNAB, minot arī to, ka zinājis, ka no KNAB tiek zagta nauda.

“Par KNAB darbinieku morāli jau vairs nav ko runāt – esmu pārliecināts, ka par manas slepkavības mēģinājumu viņi varēja zināt un zināja, jo nepārtraukti izsekoja mani. Es domāju, viņi redzēja, kā zem manas automašīnas paliek spridzekli, kas bija šis spridzekļa palicējs. Bet viņi neko nedarīja... Pieļāva, lai mani uzrauj gaisā. Tā ir nelietība,” intervijā klāsta V.Vaškevičs.

Uz jautājumu, vai V.Vaškevičs nav apsvēris domu pamest darbi pats, viņš atbild noliedzoši, jo plusu tomēr esot vairāk nekā mīnusu. “Es mazliet paanalizēju, kādi būtu plusi un mīnusi no manas aiziešanas, un konstatēju, ka palikšanai plusu tomēr ir vairāk. Mans darbs man patīk, un es nevēlos, ka varētu pārtrūkt tās iestrādes, kuras esmu sācis. Paliekot amatā, domāju, varēšu atmaskot tos negodīgos darbiniekus, kas strādā KNAB un izmanto savu amata stāvokli, lai censtos mani diskreditēt, un kas strādā kopā ar bandītiem. Aizejot no darba, es dotu iemeslu priecāties maniem ienaidniekiem, noziedzniekiem, un ļaudīm varbūt rastos iespaids, ka esmu padevies.”

V.Vaškevičs saka, ka nezinot, kurai personai ir iesauka Sports.

“Nudien nezinu, kuru personu viņi ir domājuši. Var jau būt – tā kā jaunībā tiešām esmu spēlējis futbolu, viņi ir runājuši par mani. Nu un tad? Maz ko savā starpā ļaudis mēdz pļāpāt. Ja viņi runātu par Romas pāvestu vai ANO ģenerālsekretāru, tad arī varētu domāt, ka viņi tos pazīst un ar viņiem sadarbojas? […] Dažos laikrakstos tika daudz spekulēts ar to, ka šim Sportam esot milzīga vara. Taču man tajā laika periodā, par kuru ir runa, vara bija niecīga, manā pakļautībā bija neliels darbinieku skaits – tikai vēlāk notika cilvēku resursu pārņemšana, un man parādījās gan kāda vara, gan funkcijas. Viena nianse, otra nianse, un kopā sanāk aina.”

Jau ziņojām, ka saistībā ar nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijās un neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos KNAB izmeklētājs atzinis par aizdomās turēto VID Muitas Kriminālpārvaldes direktoru Vladimiru Vaškeviču. VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns, nav atstādinājis V.Vaškeviču uz izmeklēšanas laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns ierosinājis dienesta pārbaudi, kurā tiks izvērtēta V.Vaškeviča līdzšinējā darbība. Uz tās laiku no amata Muitas kriminālpārvaldes direktors atstādināts netiks. Dz.Jakāns to skaidro ar KNAB piemēroto drošības līdzekli. "Ja viņi ir izvēlējušies, ka viņš drīkst strādāt, man nav pamata neļaut."

DZ.Jakāna un finanšu ministra vērtējumu lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas