Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vaškevičs VID reorganizācijas gaitā iecelts par Administratīvās pārvaldes direktoru

Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Vaškevičs nu ir šī dienesta Administratīvās pārvaldes direktors. Reorganizācijas rezultātā atbilstoši jaunajam VID struktūras modelim kopumā izveidotas sešas jaunas struktūrvienības un uz jaunizveidotām struktūrvienībām kopumā pārcelti 468 darbinieki, _Diena.

lv _informēja VID. Tomēr finanšu ministrs Einars Repše (JL) uzdevis līdz šodienai atcelt lēmumus par personu pārcelšanu jaunizveidoto struktūrvienību vadītāju amatos un sniegt paskaidrojumu par lietderības un juridiskajiem apsvērumiem, pārceļot personas amatos un nesaskaņojot to ar finanšu ministru.

VID ģenerāldirektors norāda, ka E. Repšes rīkojums apdraud VID darbību. "Ja šobrīd jāatceļ visi iepriekš minētie rīkojumi, tas rada nopietnus riskus un draudus tam, ka līdz ar 1.novembri netiks nodrošināta VID funkciju un uzdevumu izpildes nepārtrauktība, tādējādi arī negatīvi tiks ietekmēta valsts budžeta ieņēmumu nodrošināšana, Eiropas Savienības muitas robežas drošība un citu valstiski svarīgu uzdevumu veikšana,” norāda Dz. Jakāns.

Finanšu ministrija gan norāda, ka ministrs nav rosinājis atcelt rīkojumus par 468 darbinieku pārcelšanu, bet gan par pārvalžu direktoru vai to vietnieku iecelšanu, nesaskaņojot šos lēmumus ar finanšu ministru. E. Repše uzskata, ka VID vadībā ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas, lai reorganizācijas rezultātā tiktu nodrošināta efektīvāka nodokļu iekasēšana. Aģentūrai LETA viņš norāda, ka saskaņā ar valsts pārvaldes likumu pārņēmis savā kompetencē valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizācijas organizēšanu. Repše "ir pateicīgs visiem VID darbiniekiem, kas apzinīgi pilda savus pienākumu arī samazinātā finansējuma ietvaros", taču uzskata, ka VID vadībā ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas.

Iepriekš intervijā laikrakstam Neatkarīgā Dz. Jakāns norādīja, ka signāli atlaist V. Vaškeviču nav bijuši. "Pat ja tādas būtu bijušas, es viņu neatlaistu. Jo negrasos nevienu VID darbinieku atlaist tāpēc, ka par viņu kāds izplata baumas un murgus," piebilda Jakāns. V. Vaškevičs šobrīd apsūdzēts par nepatiesi norādītām ziņām amatpersonas ienākumu deklarācijā, un lieta atrodas tiesā. Tāpat Satversmes aizsardzības birojs viņam anulējis pielaidi valsts noslēpumam.

Reorganizācijas rezultātā jaunizveidotajās VID struktūrvienībās iecelti struktūrvienību vadītāji, kā arī pārcelti darbinieki no līdzšinējām VID struktūrvienībām. Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes direktora amatā iecelta Inga Brutāne (līdz šim bija Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktore), Nodokļu kontroles pārvaldes direktora amatā iecelts Aigars Undzēns (līdz šim bija Rīgas reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Rīgas reģionālās iestādes direktora pienākumus), Nodokļu maksātāju konsultāciju pārvaldes direktora amatā iecelts Uģis Muskovs (līdz šim bija Vidzemes reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Vidzemes reģionālās iestādes direktora pienākumus), Muitas auditu pārvaldes direktora amatā iecelts Viktors Liepiņš (līdz šim bija Rīgas muitas reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Rīgas muitas reģionālās iestādes direktora pienākumus), Sabiedrisko attiecību daļas priekšnieka amatā iecelta Agnese Grīnberga (līdz šim bija Komunikācijas daļas priekšniece).

Tāpat atbilstoši jaunajai VID struktūrai ar VID ģenerāldirektora rīkojumu likvidēti divi VID ģenerāldirektora vietnieka amati. Likvidēts VID ģenerāldirektora vietnieka amats, kura pārraudzībā līdz šim bija Informātikas pārvalde un Valsts amatpersonu datu administrēšanas pārvalde. Līdzšinējais VID ģenerāldirektora vietnieks Kaspars Čerņeckis pārcelts Iekšējā audita pārvaldes direktora amatā. Līdz ar reorganizācijas īstenošanu likvidēts arī VID ģenerāldirektora vietnieka amats, kura pārraudzībā līdz šim bija Personāla un stratēģiskās attīstības pārvalde un Iekšējā audita pārvalde.

Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā iecelts Ēriks Zaļenieks (līdz šim bija Muitas kriminālpārvaldes direktora v.i., Izmeklēšanas daļas priekšnieks), savukārt Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktora amatā pārcelta Nelija Jezdakova (līdz šim bija VID ģenerāldirektora pirmā vietniece, Galvenās nodokļu pārvaldes direktore). Par Galvenās nodokļu pārvaldes direktora v.i. iecelta Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietniece Inese Bahanovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas