Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VCP neatrod pārkāpumus komandējumam uz Halifaksu hokeja laikā

Valsts civildienesta pārvalde (VCP) konstatējusi, ka Izglītības ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics, organizējot ministrijas darbinieku komandējumu uz Halifaksu Kanādā, Pasaules hokeja čempionāta laikā, nav izdarījis disciplinārpārkāpumu un rosinājusi disciplinārlietu izbeigt.

Disciplinārlietas izmeklēšanai iesniegtie dokumenti apstiprina, ka jautājums par komandējuma programmas un IZM delegācijas sastāvu, kā arī par IZM starptautiskās sadarbības prioritātēm šim gadam ir ticis apspriests jau janvārī, un par to ir bijusi informēta arī IZM ministre, aģentūru BNS informēja VCP priekšnieks Māris Skudra.

Lēmums par vizīti uz Halifaksu pieņemts, jo Pasaules hokeja čempionāta norises vietā Jaunskotijā atrodas nozīmīgas Kanādas un Ziemeļamerikas izglītības iestādes, ar kurām Latvijas izglītības iestādēm jau iepriekš veidojusies veiksmīga sadarbība.

Savā atzinumā VCP norādījusi IZM turpmāk, plānojot komandējumus stingri ievērot IZM noteikto ārvalstu komandējumu organizēšanas kārtību.

Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā nav gūts apstiprinājums dienesta pārbaudē izvirzītajam pieņēmumam, ka IZM darbinieku komandējuma sākotnējais mērķis ir bijusi iespēja, izmantojot valsts budžeta līdzekļus, apmeklēt pasaules čempionāta hokejā spēles.

Komandējumā nosūtāmo personu izvēle ir attaisnojama, jo ir nodrošināta loģiska un efektīva komandējumā sasniegto rezultātu izmantošana IZM funkciju izpildē, norādījis Skudra.

Līdz ar to VCP disciplinārlietu pret Gruškevicu ierosinājusi izbeigt.

Jau vēstīts, ka laikā, kad Kanādā norisinājās šā gada pasaules hokeja čempionāts, nepieciešamība doties komandējumā uz šo valsti, turklāt tieši uz Halifaksu, kur notika visas Latvijas izlases spēles, radās IZM Eiropas lietu departamenta vadītājai Guntai Arājai un valsts sekretāra Mareka Gruškevica padomniekam Oskaram Balodim.

To, kāpēc komandējums noticis hokeja čempionāta norises laikā, Balodis nevarēja paskaidrot, taču noliedza, ka komandējums saistās ar apmaksātu braucienu uz hokeja čempionātu - tas esot bijis ļoti noderīgs abu valstu sadarbības veicināšanai, turklāt viņš šajā laikā "labāk būtu bijis mājās".

Arī Arāja norādīja, ka brauciens "noteikti bija lietderīgs", jo esot gūta Latvijai noderīga informācija par situāciju Kanādā dažādos izglītības līmeņos - augstākajā, speciālajā un profesionālajā izglītībā, apmeklētas dažādas valsts institūcijas, nevalstiskās organizācijas, kā arī universitātes.

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) informāciju par ministrijas darbinieku komandējumu uz Halifaksu Kanādā hokeja čempionāta laikā tālākai izmeklēšanai iesniedza Valsts Civildienesta pārvaldei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Diena iepriekš rakstīja

Galavārds par iespējamā soda piemērošanu piederēs premjeram

Latvijas vēstnieks Kanādā: Ierēdņu vizīte čempionāta laikā rīkota apzināti

Ministri mainās, Gruškevics paliek

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas